HAMBURGER EKMEĞİ TARİFİ
Bitmiş hamuru bir turnike şeklinde yuvarlayın, ardından turnikeyi her biri 3-4 santimetrelik parçalar halinde kesin. Bir parça hamur alın ve bir top yapın, ardından topun ortasına 1 tam badem cevizi koyun (diğer hamur parçaları için de aynısını yapın).
Fırını açın ve 180 dereceye kadar ısınmasına izin verin. Bir fırın tepsisi alın, yüzeyini tereyağı ile yağlayın, ardından kurabileri bir fırın tepsisine yayın, fırın tepsisini önceden ısıtılmış bir fırına koyun ve Yunan kurabiyelerini yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
Kurabiyelerin olduğu fırın tepsisini fırından çıkarın, ardından kurabiyeleri biraz soğutun, üzerlerine kalan pudra şekeri serpin ve ikramı masaya servis edin.
Şurubu hazırlamak için: Tavayı ateşe koyun, ardından içine su dökün, şekeri dökün ve her şeyi kaynatın. Şurup kaynadıktan sonra ısıyı yarıya indirin, ardından bir tencereye bal koyun ve limon suyunu dökün, ardından her şeyi karıştırın ve şerbeti soğutmak için tencereyi ocaktan alabilirsiniz.
Oluklu bir kaşık alın ve çerezleri (genellikle birkaç parça oluklu bir kaşık üzerine yerleştirilir) hafifçe soğutulmuş şurup içine indirmek için kullanın ve yaklaşık bir dakika orada tutun. Bir dakika sonra kurabiyeleri tel ızgaraya aktarın (diğer kurabiyelerle aynısını yapın), sadece kurabiyeleri fazla şuruba batırmayın, aksi halde ıslanıp şekillerini kaybedebilirler.
Derin bir tabak alın ve bitmiş kurabiyeleri birkaç kat halinde içine koyun, her kata kıyılmış ceviz dökmeyi unutmayın.
Bu hazırlığı tamamlar, masaya bir ikram sunabilirsiniz. Afiyet olsun Bahri Aykut