HAMBURGER EKMEĞİ TARİFİ
HAMBURGER EKMEĞİ TARİFİ
Bu çörekler hem hamburger hem de her türlü sandviç ve sandviç için idealdir. Tatlı-tuzlu mükemmel tat ve oldukça yoğun yapı, topuzun parçalanacağından korkmadan çok sayıda sos koymanıza olanak tanır.
İçindekiler
Buğday unu - 2,5 su bardağı
Krem - 230 gram (kalın)
Yumurtalar - 3 adet
kuru maya - 1 çay kaşığı
Tuz - 1 çay kaşığı (slaytsız)
şeker - 3 yemek kaşığı
Susam - ½ su bardağı (tohumlar)
Tuz - 1-2 tutam
Yemek pişirmek
Bir kapta un, krema, 2 yumurta, maya, tuz ve şekeri bir mikser veya mutfak robotu kullanarak pürüzsüz olana kadar iyice karıştırın. Hamur çok yapışkan olmalıdır.
Hamuru büyük bir kaseye aktarın, bir kapak veya havluyla örtün ve oda sıcaklığında yaklaşık 4 saat, iki katına çıkana kadar bekletin.
Tezgaha un serpin, hamuru açın, hatırlayın ve bir top haline getirin, ardından hamuru 6 eşit parçaya bölün. Ellerinizi hafifçe unlayın ve her parçayı bir top haline getirin. Bir fırın tepsisi alın, üzerine parşömen kağıdı yerleştirin, ardından çörekleri dikiş yeri aşağı gelecek şekilde fırın tepsisine yerleştirin. Çörekleri bir havlu veya streç filmle örtün ve bir fırın tepsisinde oda sıcaklığında yaklaşık bir saat bekletin.
Fırını 450 dereceye ısıtın. Küçük bir kapta yumurtayı 1 yemek kaşığı su ile karıştırın. Her topuzun üstünü yumurta karışımıyla fırçalayın. Her bir topuzun üstüne bolca susam ve biraz deniz tuzu serpin. Fırın tepsisini çöreklerle birlikte fırına yerleştirin ve yaklaşık 12-15 dakika kadar altın rengi olana kadar pişirin. Çörekleri fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Sandviç veya hamburger ekmeği kullanırken çörekler tamamen soğuk olmalıdır. Hazır çörekler buzdolabında 1 hafta saklanabilir. Kullanmadan önce hafifçe ısıtılmaları gerekir. Afiyet olsun Bahri Aykut