GULUYENSİZ ELMALI ÇITIR TARİFİ
Glutensiz Elmalı Çıtır Tarif
Bu, yumuşak pişmiş elmalarla dolu ve eski moda yulaf ezmeli elma gevrek tepesi serpilmiş En İyi Elmalı Gevrek Tarifidir. Kolayca vegan da yapılabilecek sağlıklı, glutensiz elmalı gevrek yapmayı öğrenin!
Hazırlık zamanı 20 dakika
Pişirme Süresi 40 dakika
Toplam zaman 1 saat
Porsiyon 8 porsiyon
İçindekiler
3 lbs. elmalar soyulmuş, çekirdekleri çıkarılmış, 1/4-inç dilimler halinde kesilmiş
2 yemek kaşığı. tereyağı veya vegan tereyağı yerine
½ su bardağı hindistan cevizi şekeri veya beyaz şeker
1 çay kaşığı. elmalı turta baharatı
¼ çay kaşığı. tuz
1 yemek kaşığı. limon suyu
Elmalı Gevrek Tepesi:
6 yemek kaşığı. yumuşatılmış tereyağı veya vegan tereyağı yerine
⅓ su bardağı hindistan cevizi şekeri veya beyaz şeker
⅔ bardak un glutensiz 1'e 1
½ bardak yulaf eski moda, glutensiz
½ su bardağı iri kıyılmış ceviz
½ çay kaşığı. tarçın
Talimatlar
Fırını 350 dereceye kadar önceden ısıtın.
Orta ateşte büyük bir tavaya tereyağı ekleyin. Tereyağı eridikten sonra dilimlenmiş, soyulmuş ve çekirdekleri çıkarılmış elmaları, hindistancevizi şekerini, elmalı turta baharatını ve tuzu ekleyin. 8-10 dakika veya elmalar hafif yumuşayana kadar pişirin.
Isıyı kapatın ve limon suyunu ekleyip karıştırın.
Elmalar pişerken orta boy bir kaseye hindistan cevizi şekeri ve yumuşatılmış tereyağını ekleyin. Bir çatal veya pasta kesici kullanarak malzemeleri birbirine karıştırın. Yulaf, un, ceviz ve tarçını ekleyin ve karışım iri kırıntılar oluşana kadar bunları birlikte kesmeye devam edin.
9 x 13 inçlik bir pişirme kabına pişirme spreyi sıkın ve elmaları tavaya dökün. Elmaların her yerine kırıntı serpin.
Elmalı gevrekleri fırında 30-35 dakika veya üst kısım hafifçe kızarıp gevrekleşene kadar pişirin.
Elmalı gevrekleri vanilyalı dondurma veya hindistan cevizi kremasıyla servis edin ve tadını çıkarın!
Afiyet olsun Bahri Aykut