GULAŞ TARİFİ
TATLI BİBERLİ ACI BİBERİLİ ŞSTEĞİNİZE GÖRE GULAŞ
Yemeğe jambon yerine domuz pastırması, füme boğum veya tütsülenmiş domuz kaburga ekleyebilirsiniz. Sonra "füme" bir tat alacaktır.
İçindekiler
dana boyun - 400 gram
Jambon - 200 gram (az yağlı)
Ampul - 2 adet (orta)
Tereyağı - 2 yemek kaşığı
tatlı biber - 1 adet (kırmızı)
Tuz - tatmak
Kırmızı biber - 1 yemek kaşığı (öğütülmüş)
Kırmızı sek şarap - 1 bardak
Patates - 3-4 adet (orta boy)
şeker - tatmak
Yemek pişirmek
Sığır eti ve jambonu küpler halinde (yaklaşık 2x2 cm) kesin. İki soğanı soyun ve halkalar halinde kesin.
Yüksek kenarlı bir tavada iki yemek kaşığı tereyağını ısıtın ve doğranmış dana eti, jambon ve soğanı yaklaşık 5-7 dakika kızartın.
Biberi soyun, küpler halinde kesin ve diğer malzemelerle birlikte tavaya ekleyin. Zevkinize göre tuz, bir çorba kaşığı öğütülmüş kırmızı biber, bir bardak şarap ekleyin, ısıyı orta seviyeye indirin ve 40 dakika pişirin.
Patatesleri soyun, akan suda yıkayın ve küpler halinde kesin. Daha sonra tavaya ekleyin ve gulaşı 15-20 dakika pişirmeye devam edin, bitimine 2 dakika kala dilediğiniz kadar şeker ekleyin. Sıcak gulaş servis edin. Afiyet olsun Bahri Aykut