GULAŞ TARİFİ


 TATLI BİBERLİ ACI BİBERİLİ ŞSTEĞİNİZE GÖRE GULAŞ

Yemeğe jambon yerine domuz pastırması, füme boğum veya tütsülenmiş domuz kaburga ekleyebilirsiniz. Sonra "füme" bir tat alacaktır.

İçindekiler

dana boyun - 400 gram

Jambon - 200 gram (az yağlı)

Ampul - 2 adet (orta)

Tereyağı - 2 yemek kaşığı

tatlı biber - 1 adet (kırmızı)

Tuz - tatmak

Kırmızı biber - 1 yemek kaşığı (öğütülmüş)

Kırmızı sek şarap - 1 bardak

Patates - 3-4 adet (orta boy)

şeker - tatmak

Yemek pişirmek

Sığır eti ve jambonu küpler halinde (yaklaşık 2x2 cm) kesin. İki soğanı soyun ve halkalar halinde kesin.

Yüksek kenarlı bir tavada iki yemek kaşığı tereyağını ısıtın ve doğranmış dana eti, jambon ve soğanı yaklaşık 5-7 dakika kızartın.

Biberi soyun, küpler halinde kesin ve diğer malzemelerle birlikte tavaya ekleyin. Zevkinize göre tuz, bir çorba kaşığı öğütülmüş kırmızı biber, bir bardak şarap ekleyin, ısıyı orta seviyeye indirin ve 40 dakika pişirin.

Patatesleri soyun, akan suda yıkayın ve küpler halinde kesin. Daha sonra tavaya ekleyin ve gulaşı 15-20 dakika pişirmeye devam edin, bitimine 2 dakika kala dilediğiniz kadar şeker ekleyin. Sıcak gulaş servis edin. Afiyet olsun Bahri Aykut

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dut yaprağının faydaları

Tuzlu Kremalı Cheescake

Örgülü çengel Ekmeği Tarifi