GUAVA BALLI CHEESECAKE TARİFİ


 Guava Ballı Cheesecake


Porsiyon: bir adet 7” cheesecake


Pişirme süresi: 1,5 saat + soğutma için 5 saat



İçindekiler:


1 paket graham kraker

¼ bardak tuzsuz tereyağı, eritilmiş

Bütün kavanoz + 2 yemek kaşığı Brezilya Akasyası - Angico (Amazon'dan satın alın)

¼ su bardağı toz şeker

2 + ½ 8 onsluk paket krem ​​peynir

4 oz Yunan sade yoğurdu

¼ bardak ağır krema

3 büyük yumurta

3 yemek kaşığı un

4 oz guava ezmesi

1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı, eritilmiş

4 yemek kaşığı su

Üzeri için Hindistan cevizi cipsi


YAPILIŞI 


Kabuğu için:


Fırınınızı 375° F'ye önceden ısıtın.

Graham krakerlerini mutfak robotuna yerleştirin ve kumlu bir doku elde edene kadar işleyin. Balı ve eritilmiş tereyağını ekleyin ve birleştirmek için birkaç kez daha işlem yapın.

7 inçlik yaylı tavaya zeytinyağı veya istediğiniz herhangi bir yağı püskürtün ve graham kraker karışımını tabana ve yanlara eşit şekilde bastırın. Kabuğun kokusu altın kahverengi olana kadar 8-10 dakika pişirin.


Cheesecake dolgusu için:


Fırın sıcaklığınızı 350° F'ye düşürün.

Kürek aparatıyla donatılmış bir stand mikserinin kasesine krem ​​peyniri ekleyin. Düşük-orta hızda 1 dakika kadar karıştırdıktan sonra bal, şeker ve sade yoğurdu ekleyin. Düşük-orta hızda karıştırmaya devam edin, ardından her seferinde 1 yumurta ekleyin ve bir sonraki yumurtayı eklemeden önce tamamen karıştığından emin olun. Kenarlarını kazıyın ve ağır kremayı karıştırın. 30 saniye daha karıştırın.

Unu yavaş yavaş ekleyip, hızınızı orta seviyeye alıp 2-3 dakika kadar karıştırın. Her şeyin eşit şekilde karıştığından emin olmak için kasenin kenarlarını ve altını kazıyın. Hazırlanan tavanın kenarlarını folyo ile örtün. Kelepçeli kelepçeli kalıba hamuru dökün, ardından yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin. İkinci bir kağıt tepsi alıp fırınınızın alt rafına yerleştirin. 1 inç su ile doldurun.

Cheesecake'i fırının üst rafına yerleştirin.

45-55 dakika pişirin. Kenarları kahverengileşmeye başladığında cheesecake pişmiştir ve ortası hala titrek olacaktır, siz isteyin. Fırını kapatın ve fırın kapağını biraz aralayın. Cheesecake'i bir saat soğumaya bırakın, ardından tezgahın üzerinde soğutmayı bitirmek için çıkarın. En az 4 saat veya bir gece buzdolabında dinlendirin.

Tamamen soğuyunca tencereden dikkatlice çıkarın. Guava ezmesini 4 yemek kaşığı su ile mikrodalgada veya su banyosunda eritin, eritilmiş hindistancevizi yağını ekleyin ve bir daldırma blenderi kullanarak pürüzsüz ve ipeksi bir kıvama gelinceye kadar püre haline getirin. Cheesecake'in üstünü guava sırıyla kaplayın ve üzerini hindistan cevizi parçacıkları ve arı poleni ile kaplayın. 

Afiyet olsun Bahri Aykut




Bu blogdaki popüler yayınlar

Dut yaprağının faydaları

Tuzlu Kremalı Cheescake

Örgülü çengel Ekmeği Tarifi