GISTIKLI FRANSIZ BALANMGE


 FISTIKLI FRANSIZ BLANMANGE

Fransız tatlısı blancmange, yemeğinizin harika bir sonu olabilecek çok hafif ve lezzetli bir yemektir. Tatlıyı hazırlamak o kadar kolaydır ki, aşçılık işinde bir acemi bile onu pişirir.

İçindekiler

Pirinç unu - 2 yemek kaşığı

Süt - 1 litre

Krema - 1/2 litre (%33)

Antep fıstığı - 1 su bardağı (doğranmış)

Şeker - 1 su bardağı

hindistan cevizi - 1 çay kaşığı

Limon kabuğu rendesi - 1 meyveden

Krema - dekorasyon için (çırpılmış)

Nane - 1-2 dal

Yemek pişirmek

Bir bardağa soğuk süt doldurun, üzerine 2 yemek kaşığı pirinç unu ekleyin ve ardından her şeyi iyice karıştırın. Ardından kalan sütü ve 500 mililitre kremayı tavaya dökün, tavayı ateşe koyun ve süt-krema karışımını yaklaşık 3-4 dakika ısıtın. En sonunda tavaya 1 su bardağı kıyılmış antep fıstığı ekleyin ve her şeyi iyice karıştırın.

Süt ve pirinç unu karışımını ince bir akış halinde tavaya dökün (karışımı dökerken sürekli karıştırın), ardından tavaya 1 su bardağı toz şeker, 1 çay kaşığı hindistan cevizi ve doğranmış limon kabuğu ekleyin. En düşük ısıyı açın ve blancmange'ı koyulaşana kadar pişirin.

Bitmiş tatlıyı kaselere dökün, ardından buzdolabında soğutun, tatlıdan sonra krem ​​şanti ve birkaç nane yaprağı ile süsledikten sonra masaya servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun Bahri Aykut

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dut yaprağının faydaları

Tuzlu Kremalı Cheescake

Örgülü çengel Ekmeği Tarifi