GISTIKLI FRANSIZ BALANMGE
FISTIKLI FRANSIZ BLANMANGE
Fransız tatlısı blancmange, yemeğinizin harika bir sonu olabilecek çok hafif ve lezzetli bir yemektir. Tatlıyı hazırlamak o kadar kolaydır ki, aşçılık işinde bir acemi bile onu pişirir.
İçindekiler
Pirinç unu - 2 yemek kaşığı
Süt - 1 litre
Krema - 1/2 litre (%33)
Antep fıstığı - 1 su bardağı (doğranmış)
Şeker - 1 su bardağı
hindistan cevizi - 1 çay kaşığı
Limon kabuğu rendesi - 1 meyveden
Krema - dekorasyon için (çırpılmış)
Nane - 1-2 dal
Yemek pişirmek
Bir bardağa soğuk süt doldurun, üzerine 2 yemek kaşığı pirinç unu ekleyin ve ardından her şeyi iyice karıştırın. Ardından kalan sütü ve 500 mililitre kremayı tavaya dökün, tavayı ateşe koyun ve süt-krema karışımını yaklaşık 3-4 dakika ısıtın. En sonunda tavaya 1 su bardağı kıyılmış antep fıstığı ekleyin ve her şeyi iyice karıştırın.
Süt ve pirinç unu karışımını ince bir akış halinde tavaya dökün (karışımı dökerken sürekli karıştırın), ardından tavaya 1 su bardağı toz şeker, 1 çay kaşığı hindistan cevizi ve doğranmış limon kabuğu ekleyin. En düşük ısıyı açın ve blancmange'ı koyulaşana kadar pişirin.
Bitmiş tatlıyı kaselere dökün, ardından buzdolabında soğutun, tatlıdan sonra krem şanti ve birkaç nane yaprağı ile süsledikten sonra masaya servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun Bahri Aykut