FISTIK EZMELİ KURABİYE TARİFİ
Fıstık Ezmeli Kurabiyeler
İçindekiler
2 1/2 c. (300 gr.) çok amaçlı un
1 çay kaşığı. karbonat
1/2 çay kaşığı. kabartma tozu
1/2 çay kaşığı. Tuz
1 c. (2 çubuk) tuzsuz tereyağı, yumuşatılmış
1 c. (215 gr.) paketlenmiş açık esmer şeker
1 c. (200 gr.) toz şeker
2 büyük yumurtalar
1 1/2 c. kremalı fıstık ezmesi
Yapılışı
1. Adım
Orta boy bir kapta un, kabartma tozu, kabartma tozu ve tuzu çırpın. Büyük bir kapta, orta hızda bir el mikseri kullanarak tereyağını, esmer şekeri ve toz şekeri iyice kabarıncaya kadar yaklaşık 2 dakika çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyin, her eklemeden sonra karıştırmak için çırpın. Fıstık ezmesini ekleyin ve pürüzsüz ve kabarık olana kadar 2 ila 3 dakika daha çırpmaya devam edin.
2. Adım
Kuru malzemeleri 3 seferde ekleyin ve orta-düşük hızda, gerektiği kadar kasenin kenarlarını kazıyarak hiçbir kuru iz kalmayıncaya kadar çırpın. Hamuru çok soğuyana kadar yaklaşık 1 saat buzdolabında saklayın.
3. Adım
Fırını önceden 350°'ye ısıtın ve 2 fırın tepsisini parşömenle kaplayın. Hazırlanan tabakalara yaklaşık 2 inç aralıklarla yemek kaşığı hamur bırakın. Bir çatal kullanarak, çapraz çizgi deseniyle hamurun üstünü çizin.
4. Adım
Kurabiyeleri altın rengi olana kadar, 15 ila 18 dakika pişirin. Tel rafa aktarın ve soğumaya bırakın.
Afiyet olsun Bahri Aykut