Fırında Elmalı yulaf ezmesi tarifi
Fırında Elma Yulaf Ezmesi Tarifi
Bu Pişmiş Elma Yulaf Ezmesi ile en lezzetli ve kolay kahvaltıyı yapın . Sağlıklı ve lezzetli bir sonbahar yemeği oluşturmak için doğranmış elmalar süt, yulaf ezmesi, tatlandırıcı ve baharatlarla karıştırılır.
Hazırlık zamanı 10 dakika
Pişirme Süresi 35 dakika
Toplam zaman 45 dakika
Porsiyon 12 porsiyon
Kalori 231
İçindekiler
1 ¼ bardak normal süt , yulaf veya soya
¾ bardak saf akçaağaç şurubu
2 yumurta büyük
4 yemek kaşığı. tereyağı eritilmiş
3 su bardağı eski moda yulaf ezmesi
1 çay kaşığı. kabartma tozu
2 çay kaşığı. elmalı turta baharatı
1 çay kaşığı. vanilya özü
½ çay kaşığı. tuz
1 ¾ su bardağı elma ince doğranmış (yaklaşık 1 orta boy)
⅔ bardak ceviz irice doğranmış, bölünmüş
Talimatlar
Fırını 350 dereceye kadar önceden ısıtın. Süt, akçaağaç şurubu, yumurta ve eritilmiş tereyağını geniş bir kapta çırpın.
Yulaf, kabartma tozu, baharat, vanilya ve tuzu ekleyin. İyice birleşene kadar karıştırın. Elmaları ve ½ bardak cevizi dökün. Her şey birleşene kadar bir spatula ile karıştırın. (Karışımın fırında pişirmeden önce yaklaşık 5 dakikadan fazla beklemesine izin vermeyin, çünkü koyulaşmaya başlayacaktır.)
Yapışmaz pişirme spreyi ile 9 × 9 inçlik bir pişirme kabını püskürtün ve yulaf ezmesi karışımını tek bir tabaka halinde yayın. Kalan ¼ bardak kıyılmış cevizleri üstüne ekleyin.
35 dakika veya ortası neredeyse hazır olana kadar pişirin. Daha kuru yulaf ezmesi için 5-10 dakika daha pişirin.
Kesmeden önce 10-15 dakika soğumaya bırakın. Tereyağı, ilave akçaağaç şurubu veya yoğurtla servis yapın. Buzdolabında 5 güne kadar saklayın.
Afiyet olsun Bahri Aykut