Fırında Elmalı yulaf ezmesi tarifi


 Fırında Elma Yulaf Ezmesi Tarifi

Bu Pişmiş Elma Yulaf Ezmesi ile en lezzetli ve kolay kahvaltıyı yapın  . Sağlıklı ve lezzetli bir sonbahar yemeği oluşturmak için doğranmış elmalar süt, yulaf ezmesi, tatlandırıcı ve baharatlarla karıştırılır.


 Hazırlık zamanı 10 dakika

 Pişirme Süresi 35 dakika

 Toplam zaman 45 dakika

 Porsiyon 12 porsiyon

 Kalori 231 


İçindekiler

1 ¼ bardak normal süt , yulaf veya soya

¾ bardak saf akçaağaç şurubu

2 yumurta büyük

4 yemek kaşığı. tereyağı eritilmiş

3 su bardağı eski moda yulaf ezmesi

1 çay kaşığı. kabartma tozu

2 çay kaşığı. elmalı turta baharatı

1 çay kaşığı. vanilya özü

½ çay kaşığı. tuz

1 ¾ su bardağı elma ince doğranmış (yaklaşık 1 orta boy)

⅔ bardak ceviz irice doğranmış, bölünmüş

Talimatlar

Fırını 350 dereceye kadar önceden ısıtın. Süt, akçaağaç şurubu, yumurta ve eritilmiş tereyağını geniş bir kapta çırpın.

Yulaf, kabartma tozu, baharat, vanilya ve tuzu ekleyin. İyice birleşene kadar karıştırın. Elmaları ve ½ bardak cevizi dökün. Her şey birleşene kadar bir spatula ile karıştırın. (Karışımın fırında pişirmeden önce yaklaşık 5 dakikadan fazla beklemesine izin vermeyin, çünkü koyulaşmaya başlayacaktır.)

Yapışmaz pişirme spreyi ile 9 × 9 inçlik bir pişirme kabını püskürtün ve yulaf ezmesi karışımını tek bir tabaka halinde yayın. Kalan ¼ bardak kıyılmış cevizleri üstüne ekleyin.

35 dakika veya ortası neredeyse hazır olana kadar pişirin. Daha kuru yulaf ezmesi için 5-10 dakika daha pişirin.

Kesmeden önce 10-15 dakika soğumaya bırakın. Tereyağı, ilave akçaağaç şurubu veya yoğurtla servis yapın. Buzdolabında 5 güne kadar saklayın. 

Afiyet olsun Bahri Aykut



Bu blogdaki popüler yayınlar

Dut yaprağının faydaları

Tuzlu Kremalı Cheescake

Örgülü çengel Ekmeği Tarifi