Fırında Brüksel lahanalı narenciyeli tavuk tarifi
Sac Tava Narenciye Sırlı Tavuk.
İçindekiler
TARİFİ
6 kemikli, derili tavuk butları
Taze çekilmiş karabiber
2 orta boy portakalın suyu
1 misket limonunun suyu
1/4 c. Bal
2 yemek kaşığı. düşük sodyumlu soya sosu
2 yemek kaşığı. Dijon hardalı
2 çay kaşığı. taze doğranmış biberiye, ayrıca garnitür için daha fazlası
2 çay kaşığı. taze doğranmış kekik ve garnitür için daha fazlası
Ezilmiş kırmızı biber gevreğini çimdikleyin
1 lb. Brüksel lahanası, kesilmiş ve yarıya bölünmüş
1 yemek kaşığı. sızma zeytinyağı
1 çay kaşığı. Mısır nişastası ve tuz
Yapılışı
1. Adım
Butları kesin ve tuz ve karabiberle tatlandırın. Yeniden kapatılabilir bir torbaya yerleştirin.
2. Adım
Küçük bir kapta veya ölçü kabında portakal ve limon suyunu, balı, soya sosunu, hardalı, biberiyeyi, kekiği ve bir tutam kırmızı biber gevreğini birleştirin. ½ fincan zeytinyağını veya yaklaşık yarısını ayırın. Kalan mazemeyi poşetteki tavukların üzerine dökün. Oda sıcaklığında 30 dakika veya buzdolabında bir geceye kadar marine etmeye bırakın.
3. Adım
Fırını önceden 425°'ye ısıtın ve büyük bir fırın tepsisini folyoyla kaplayın. Brüksel lahanalarını tepsiye yerleştirin ve yağla karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın ve eşit bir tabaka halinde yayın. Kalçaları derisi yukarı bakacak şekilde Brüksel çevresine yerleştirin. 25 dakika pişirin.
4. Adım
Bu arada, ayrılmış turşuyu küçük bir tencereye orta ateşte dökün ve kaynamaya bırakın. Yaklaşık yarı yarıya azalıncaya kadar kaynatmaya devam edin. Mısır nişastasını küçük bir kaseye koyun ve üzerine birkaç yemek kaşığı sosu dikkatlice dökün ve mısır nişastasını çözene kadar karıştırın. Karışımı tekrar tencereye dökün ve sos koyulaşıncaya kadar yaklaşık 2 dakika kaynatmaya devam edin.
Adım 5
Sosu uylukların üzerine sürün ve iç sıcaklık 165°'ye ulaşana kadar 10 dakika daha pişirin.
Adım 6
Servis yaparken taze biberiye ve kekikle süsleyin.
Afiyet olsun Bahri Aykut