FRANSIZ PROVENCE RATAOUİLLE




Klasik Fransız Provence Ratatouille
        Ratatouille'in Malzemeleri

Özel ölçüler aşağıdaki tarif kartında bulunmaktadır.

zeytin yağı
Sarı soğanlar
sarımsak
Domates
Kabak
patlıcan
Biber: sarı ve yeşil
Kurutulmuş baharatlar: kekik ve dereotu
Taze otlar: kekik ve fesleğen
Ratatouille Nasıl Yapılır?

Fırını önceden 400 dereceye ısıtın. Bir fırın tepsisini zeytinyağıyla fırçalayın ve asidi ayarlayın.

Adım bir:
Geniş bir kaseye dilimlenmiş soğan, sarımsak, domates, kabak, patlıcan ve biberleri ekleyin. Sebzelerin üzerine tuz, karabiber ve baharat serpip zeytinyağı gezdirin.

İkinci adım:
Sebzeleri tavaya katlayın; Folyo ile sıkıca kapatın ve bir saat kadar veya sebzeler köpürene ve patlıcan yumuşayana kadar pişirin.

Adım üç:
Fırından çıkarın; taze otlar serpin ve hemen servis yapın. Afiyet olsun Bahri Aykut



Bu blogdaki popüler yayınlar

Dut yaprağının faydaları

Tuzlu Kremalı Cheescake

Örgülü çengel Ekmeği Tarifi