FRANSIZ PROVENCE RATAOUİLLE
Klasik Fransız Provence Ratatouille
Ratatouille'in Malzemeleri
Özel ölçüler aşağıdaki tarif kartında bulunmaktadır.
zeytin yağı
Sarı soğanlar
sarımsak
Domates
Kabak
patlıcan
Biber: sarı ve yeşil
Kurutulmuş baharatlar: kekik ve dereotu
Taze otlar: kekik ve fesleğen
Ratatouille Nasıl Yapılır?
Fırını önceden 400 dereceye ısıtın. Bir fırın tepsisini zeytinyağıyla fırçalayın ve asidi ayarlayın.
Adım bir:
Geniş bir kaseye dilimlenmiş soğan, sarımsak, domates, kabak, patlıcan ve biberleri ekleyin. Sebzelerin üzerine tuz, karabiber ve baharat serpip zeytinyağı gezdirin.
İkinci adım:
Sebzeleri tavaya katlayın; Folyo ile sıkıca kapatın ve bir saat kadar veya sebzeler köpürene ve patlıcan yumuşayana kadar pişirin.
Adım üç:
Fırından çıkarın; taze otlar serpin ve hemen servis yapın. Afiyet olsun Bahri Aykut