FRANSIZ CHEESECAKE TARİFİ


 Fırında Mango Cheesecake | Fırınsız Cheesecake Tarifi 

İçindekiler

Bisküvi tabanı için:

Sindirim bisküvi - 100 gr

tuzsuz tereyağı – 50 gr

Cheesecake dolgusu için:

Mango püresi – 2 su bardağı, oda sıcaklığında

Krem peynir – 200 gr, oda sıcaklığında

Ağır krema – 200 ml, soğutulmuş

Pudra şekeri - ½ su bardağı + ¾ su bardağı

Jelatin levhalar – 5

1 limonun kabuğu ve suyu

Süt – ¼ bardak

Mango tepesi için:

Mango püresi – 1 su bardağı

Jelatin levhalar – 4

Pudra şekeri - ½ su bardağı

Yapılışı 

Bisküvi tabanı için:

Sindirim bisküvilerini bir doğrayıcıya veya mutfak robotuna koyun ve ince öğütülene kadar işleyin. Ayrıca elinizle kırıp, kilitli poşete koyup oklava ile granül haline getirebilirsiniz.

Eritilmiş tereyağı ekleyin ve karışım bir araya gelene kadar tekrar işleyin; Bisküvi taneleri 2 parmak arasında bastırıldığında birbirine yapışmalıdır. El ile yapıyorsanız, bisküvi ve tereyağı birleşene kadar ovalayın.

8” kelepçeli kalıbı alın ve bisküvi karışımını tabana yayın. Altta yaklaşık 1 cm kalınlığında olması gereken düz bir tabaka oluşturmak için bir kaşığın arkasını veya düz tabanlı bir kaseyi kullanarak sıkıca bastırın. Cheesecake'in geri kalanını hazırlarken soğutun.

Cheesecake dolgusu için:

Bir kase buz gibi su alın ve 5 jelatin yaprağı 10 dakika veya yumuşayana kadar bu suda bekletin.

Krem peyniri geniş bir karıştırma kabına alın ve üzerine ¾ su bardağı pudra şekerini ekleyin. Krem peynir ve şekeri bir spatula yardımıyla iyice karıştırın. Krem peyniriniz oda sıcaklığında ise, şeker kolayca karışacak ve peyniri pürüzsüz ve kremsi hale getirecektir.

Krem peynir karışımına limon suyu ve limon kabuğu rendesini ekleyin ve iyice karıştırın.

Soğuyan kremayı başka bir kaba alın ve üzerine yarım su bardağı pudra şekerini ekleyin. Sert tepe noktaları oluşana kadar ağır kremayı bir elektrikli el karışımı kullanarak çırpın. Bunun için geçen süre tamamen ağır kremanızın sıcaklığına ve yağ içeriğine bağlı olacaktır.

Krem peynir karışımına çırpılmış ağır kremayı ekleyin ve bir spatula kullanarak dikkatlice karıştırın. Krem şanti içine kattığınız havayı söndürmemeye dikkat edin.

Daha sonra peynir ve krema karışımına 2 bardak mango püresi ekleyin ve homojen bir cheesecake dolgusu oluşturmak için her şeyi iyice karıştırın.

¼ su bardağı sütü bir kapta ısıtın. Jelatin tabakaları soğutulmuş sudan olabildiğince fazla su sıkarak çıkarın. Sonra onları sıcak sütün içine atın ve çözünmesi için karıştırın. Derhal çözülmeleri gerekir.

Süt karışımını cheesecake dolgusuna dökün ve jelatin karıştırılmış sütün eşit şekilde dağıldığından emin olarak bir spatula kullanarak iyice karıştırın.

Kelepçeli kalıbı buzdolabından çıkarın ve bu cheesecake dolgusunu bisküvi tabanının üzerine dökün. Bir kaşığın arkasını veya bir ofset spatula kullanarak üstünü düzleştirin. Cheesecake'i buzdolabına geri koyun ve bir saat dinlendirin.

Cheesecake dinlenirken mango sosunu hazırlayın.

Mango tepesi için:

4 jelatin yaprağını 10 dakika veya yumuşayana kadar buz gibi suda bekletin.

Jelatin tabakalar ıslanırken, bir kapta ½ fincan pudra şekeri ile mango püresini bir spatula kullanarak şekerin eşit şekilde karıştığından emin olarak karıştırın. Tatlılığı test edebilir ve gerekirse ayarlayabilirsiniz.

Şimdi küçük bir kapta yaklaşık ¼ bardak suyu ısıtın. Yumuşamış jelatin tabakaları soğutulmuş sudan çıkarın ve çözünmesi için sıcak suya bırakın. Hızlı bir şekilde karıştırın.

Bu jelatin karıştırılmış suyu mango püresine dökün ve jelatinin eşit şekilde dağıldığından emin olarak bir spatula kullanarak iyice karıştırın.

Ayrıca pürenin sıcaklığını da kontrol edin; oda sıcaklığında olmalı ve hiç sıcak olmamalıdır, bu da sıcak su eklenmesi nedeniyle mümkün olabilir. Hatta biraz ılıksa oda sıcaklığına gelmesi için bir süre dinlendirin.

Son olarak, kelepçeli kalıbı buzdolabından çıkarın ve mango püresi karışımını krem ​​peynir dolgusunun üzerine dökün. Bir ofset spatula veya bir kaşığın arkasını kullanarak üstünü düzleştirin.

Fırında pişmeyen mangolu cheesecake'i buzdolabına geri koyun ve tamamen katılaşması için gece boyunca soğumaya bırakın.

Soğutulmuş, fırında pişmeyen mangolu cheesecake'inizi ertesi gün taze kesilmiş mango küpleri ile servis edin 

Afiyet Olsun Bahri Aykut


Bu blogdaki popüler yayınlar

Dut yaprağının faydaları

Tuzlu Kremalı Cheescake

Örgülü çengel Ekmeği Tarifi