Fındıklı Börek Tarifi
FINDIKLI BÖREK TARİFİ
PUGİA GLİKA
Somun, normal ekmek kırıntıları ile değiştirilebilir. Bu turtaların dolgusunu hazırlamak için yonca, akçaağaç veya akasya balı kullanmak en iyisidir.
İçindekiler
Birleştirmek:
Şeker - 1 su bardağı
Yumurtalar - 4 adet
Buğday unu - 1 su bardağı
Kabartma tozu - 1 çay kaşığı
Zeytinyağı - 1/2 su bardağı
yumurta sarısı - 2 adet
Su - 2 yemek kaşığı
Doldurmak için:
Beyaz ekmek - 2 dilim
Ceviz - 1 su bardağı (doğranmış)
Tarçın - 1 çay kaşığı (öğütülmüş)
Karanfil - 1 çay kaşığı (öğütülmüş)
Bal - 4 yemek kaşığı (hafif)
Yemek pişirmek
Bir kase alın, içine yumurtaları kırın, ardından şekeri dökün ve beyaz olana kadar çırpma teli ile çırpın. Başka bir kaba unu eleyin, ardından kabın içine kabartma tozunu ekleyin ve yumurta karışımına dökün, ardından zeytinyağını üzerine dökün ve hamuru yoğurun.
Dolguyu hazırlamak için: tavayı ateşe koyun ve somun dilimlerini içine koyun. Ekmeği kuru bir tavada, üzerinde altın bir kabuk görünene kadar kızartın, ardından kızarmış ekmeği biraz soğutun ve ince bir rende ile öğütün.
Başka bir kase alın ve içine cevizli ekmek kırıntılarını koyun, ardından tarçın, karanfil serpin ve her şeyi balla dökün, bir çorba kaşığı alın ve her şeyi iyice karıştırın.
Hamuru masanın üzerine koyun ve birkaç kat halinde yuvarlayın (tabakanın kalınlığı yaklaşık 5-7 milimetre olmalıdır). Yaklaşık 15 mm çapında bir bardak alın ve açılan hamurdan daireler kesin, ardından dairelerin ortasına dolguyu koyun, ardından hamurun kenarlarını toplayın ve torba gibi bir şey elde edilecek şekilde körleyin. Yumurta sarısını bir kaseye koyun, ardından biraz su dökün ve her şeyi çırpın, turtaları karışımla yağlayın.
Fırını 200 dereceye ısıtın. Bir parça parşömen alın ve fırın tepsisinin altına koyun, ardından turtaları fırın tepsisine yayın ve önceden ısıtılmış fırına koyun. Turtaları yaklaşık 20-30 dakika pişirin.
Bitmiş turtaları fırından çıkarın, ardından biraz soğumaya bırakın ve sıcak servis yapın. Afiyet olsun Bahri Aykut