Fiyonklu sosisli lazanya tarifi


 Fiyonklu Sosisli Lazanya. 

İçindekiler 

12 ons fiyonklu makarna

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 kiloluk toplu İtalyan sosisi

1/2 su bardağı soğan, doğranmış

3 diş sarımsak, kıyılmış

1 (24 ons) kavanoz spagetti sosu

1 (32 ons) konteyner ricotta peyniri

3/4 fincan parmesan peyniri, rendelenmiş, bölünmüş

1 yumurta, çırpılmış

1/2 çay kaşığı tuz

1/4 çay kaşığı biber

12 ons mozzarella peyniri, rendelenmiş

YAPILIŞI 

Fırınınızı 350 dereceye ısıtın. Makarnayı paketin üzerindeki talimatlara göre pişirin; boşaltmak.

Büyük bir tavada sosis, soğan ve sarımsağı et pembeleşene kadar pişirin; yağı boşaltın. Spagetti sosuyla karıştırın.

Büyük bir kapta ricotta peyniri, yumurta, 1/2 su bardağı parmesan peyniri, tuz ve karabiberi karıştırın.

9 x 13 inç cam pişirme kabının dibine 1 bardak sos yayın. Pişirilmiş makarnanın 1/3'ü ile sosu doldurun. 1 su bardağı ricotta karışımını makarnanın üzerine yayın ve 1/2 su bardağı rendelenmiş mozzarella peyniri serpin. Katmanları iki kez daha tekrarlayın. Kalan 1/4 bardak parmesan peyniri ile üstüne serpin.

Önceden ısıtılmış fırında üstü açık olarak 40 dakika pişirin. Servis yapmadan önce 10 dakika bekletin.

Afiyet olsun Bahri Aykut

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dut yaprağının faydaları

Tuzlu Kremalı Cheescake

Örgülü çengel Ekmeği Tarifi