FiRİTÖZDE SOMON BALIĞI TARİFİ


 Fritöz Somon Tarifi

Bu, mevcut en iyi Hava Fritöz Somon tarifi. Lezzetli, ballı hardalla kaplanmış somon, yumuşak ve pul pul olup hafta içi mükemmel bir akşam yemeğidir.


 Hazırlık zamanı 5 dakika

 Pişirme Süresi 10 dakika

 Toplam zaman 35 dakika

 Porsiyon 2 porsiyon


İçindekiler

2 parça somon 400 gram 

2 çay kaşığı. soya sosu veya Tamari

1 yemek kaşığı. avokado veya zeytin yağı

1 yemek kaşığı. Bal

1 yemek kaşığı. Dijon hardalı veya sarı hardal

1 diş sarımsak ince kıyılmış

¼ çay kaşığı. kırmızı biber

¼ çay kaşığı. tatmak için tuz

Talimatlar

Somonu iki eşit büyüklükte fileto halinde kesin. İsterseniz deriyi açık bırakabilir veya çıkarabilirsiniz.

Geri kalan malzemeleri geniş bir kapta pürüzsüz ve iyice birleşene kadar çırpın. Somon filetolarını ekleyin ve buzdolabında 20-30 dakika marine edin.

6 litrelik hava fritözünü en az 3 dakika boyunca 400 dereceye kadar önceden ısıtın. Isıtıldıktan sonra sepete yapışmaz pişirme spreyi sıkın ve somon filetolarını derisi aşağı bakacak şekilde ızgaraya yerleştirin. Somonu kalınlığına bağlı olarak 7-9 dakika pişirin. Somonun en kalın kısmı çatalla kolayca pul pul dökülmelidir.

Hemen üzerine taze 

Yanına dilediğiniz kadar taze kuşkonmaz haşlamadık veya patates tercihe göre maydanoz serperek servis yapın ve tadını çıkarın! Afiyet olsun Bahri Aykut



Bu blogdaki popüler yayınlar

Dut yaprağının faydaları

Tuzlu Kremalı Cheescake

Örgülü çengel Ekmeği Tarifi