FİRİTÖZDE KUMPİR TARİFİ


 Hava Fritöz Fırında Patates Tarifi

Sadece kolay değil, aynı zamanda hızlı olan Hava Fritözlü Fırında Patates Tarifi'nin en iyi tarafı. Patatesleri biraz tuz ve yağla nasıl kızartacağınızı öğrendikten sonra bu yemeği haftanın her günü yapabilirsiniz.


 Hazırlık zamanı 5 dakika

 Pişirme Süresi 35 dakika

 Toplam zaman 40 dakika

 Porsiyon 3 porsiyon


İçindekiler

1-4 orta boy patates

1-4 çay kaşığı. avokado veya zeytin yağı

¼-1 çay kaşığı. tuz

Talimatlar

6 litrelik hava fritözünü 370 dereceye kadar önceden ısıtın. En az 3 dakika ısınmaya bırakın.

Bu ısınırken, görünür kir ve kalıntıları temizlemek için patatesleri durulayın ve fırçalayın ve ardından iyice kurulayın.

Her patatesi çatalla 8-10 kez delin ki pişerken buhar çıksın.

Her patatesin üzerine 1 çay kaşığı yağ dökün ve tamamen kaplayacak şekilde ovalayın. Her birinin üzerine yarım çay kaşığı tuz serpin.

Hazırlanan patatesleri hava fritözü sepetine tek kat halinde yerleştirin. Boyutuna bağlı olarak 35-50 dakika pişirin ve pişme süresinin yarısında ters çevirin.

Hemen bir parça tereyağı, rendelenmiş kaşar peyniri, ufalanmış pastırma, ekşi krema ve yeşil soğanla servis yapın. Afiyet olsun Bahri Aykut



Bu blogdaki popüler yayınlar

Dut yaprağının faydaları

Tuzlu Kremalı Cheescake

Örgülü çengel Ekmeği Tarifi