FIRINDA TATLI PATATES TARİFİ


İçindekiler

YAPILIŞ TARİFİ

4 tatlı patates, temizlenmiş

İsteğe göre zeytinyağı

4 yemek kaşığı. tereyağı

Taze çekilmiş karabiber ve tuz 


Yapılışı 


 1. Adım

Fırını 425°'ye önceden ısıtın. Alüminyum folyoyla kaplı bir fırın tepsisine tatlı patateslerin her yerine çatalla batırın. Kabuklarını yemek istiyorsanız dış kısımlarını az miktarda zeytinyağıyla ovun.

 2. Adım

İhale edilene kadar pişirin, 45 ila 50 dakika.

 3. Adım

Soğumaya bırakın, sonra üst kısımlarını bir bıçakla açın ve üzerine bir parça tereyağı sürün.

 4. Adım

Servis yapmadan önce tuz ve karabiber serpin. Afiyet olsun Bahri Aykut 





Bu blogdaki popüler yayınlar

Dut yaprağının faydaları

Tuzlu Kremalı Cheescake

Örgülü çengel Ekmeği Tarifi