FIRINDA PİSİ BALIĞI FİLOSU TARİFİ
Sarımsaklı Parmesan Fırında Pisi Balığı .
İçindekiler
¼ fincan tereyağı, yumuşatılmış
¼ bardak krema
½ su bardağı taze rendelenmiş parmesan peyniri
2 yemek kaşığı yeşil soğan, ince doğranmış
4-6 diş sarımsak, ezilmiş
Tabasco'nun Çizgisi
.
Karabiber ve tuz
½ limon, suyu sıkılmış
4 pisi balığı filetosu (~1" kalınlığında)
Talimatlar
Fırını önceden 450'ye ısıtın. Pisi filotosu tuz, karabiber ve bir miktar limon suyu ekleyin. Filetoları bir fırın tepsisine yerleştirin. 6 dakika pişirin.
Tüm üst malzemeleri birlikte karıştırın.Pisi balığını fırından çıkarın ve Parmesan karışımını balığın üstüne ve yanlarına yayın. Fırını açın ve 2-3 dakika, üstleri hafifçe kızarana kadar pişirin. pirinç rizooto ve kuşkonmaz veya sebzelerle servis yapın. Afiyet olsun Bahri Aykut