FINDIKLI CİLA KURABİYELERİ


 FINDIKLI CİLA KURABİYELERİ

Mazurka kurabiyeleri, bu ikramı tatiller veya Noel için hazırlamanın geleneksel olduğu Polonya'da çok popülerdir. Kurabiyelerin hazırlanması sırasında fındığın yerine badem gibi başka kuruyemişler koyabileceğiniz gibi, kurabiyelere ezilmiş hurma veya çikolata da ekleyebilirsiniz.

İçindekiler

Yumurtalar - 3 adet

Şeker - 1 su bardağı

Kuru üzüm - 1 su bardağı (çekirdeksiz)

Ceviz - 1 su bardağı (soyulmuş)

Buğday unu - 1 su bardağı

Kabartma tozu - 1 çay kaşığı

Yemek pişirmek

Bir kase alın, içine 3 yumurta kırın, 1 su bardağı toz şeker ekleyin ve her şeyi öğütün, ardından kaseye 1 su bardağı kuru üzüm, 1 su bardağı ceviz ekleyin ve her şeyi iyice karıştırın.

Bir elek alın ve 1 su bardağı buğday ununu eleyin, ardından unu yumurta-fındık karışımıyla karıştırın, 1 çay kaşığı kabartma tozu ekleyin ve her şeyi tekrar karıştırın.

Bir fırın tepsisi alın ve altına bir parça parşömen koyun, ardından hamuru forma koyun ve düzeltin.

Fırını önceden 180 dereceye ısıtın, ardından mazurkayı içine koyun ve hafif altın rengi bir kabuk görünene kadar yaklaşık 35-40 dakika pişirin.

Bu, Polonya mazurka kurabiyelerinin hazırlanmasını tamamlar, ikramı fırından çıkarın, elmas şeklinde kesin ve servis yapın. Afiyet olsun Bahri Aykut

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dut yaprağının faydaları

Tuzlu Kremalı Cheescake

Örgülü çengel Ekmeği Tarifi