Fesleğenli bezelye püresi üzerinde deniz levreği tarifi


 Fesleğen Bezelye Püresi ile Deniz  Levreği. Son zamanlarda kaplama sanatına gerçekten ilgi duyuyorum, bu yüzden sadece görsel olarak büyüleyici görünmekle kalmayıp aynı zamanda tadı da muhteşem olduğunu düşündüğüm tarifler yaratıyorum.

Bu, doğru uygulandığında toplam süre olarak yaklaşık 30 dakika içinde hazırlanabilen harika bir tariftir.

Üç bileşenden oluşur:

1. Limonlu Tereyağlı Kekik Soslu Kurutulmuş Deniz Levreği

2. Fesleğenli Bezelye Püresi

3. Parmesanlı Patates Cipsi

Aşağıda yazılı olan tariflere baktığınız zaman size mükemmel bir şekilde 4 porsiyon ürün verecektir. Tabağa renk ve doku katmak için Şili Levreğimin üstünü Bezelye Sürgünleri ve Turplarla süsledim. İçindekiler


2 parça Levreği (4 eşit filetoya bölünmüş (derili))

Tuz

1 Yemek Kaşığı Tereyağı

2 Dal Kekik

1 Yemek Kaşığı Limon Suyu (taze)

Hazırlanışı 

Ağır tabanlı büyük bir tavayı yüksek ateşte ısıtın. Yapışmaz tava kullanmayın. Tavanın tabanını hafifçe kaplayacak kadar kanola yağı ekleyin. Sıcak olarak balığınızın her iki tarafını da tuzlayın ve derisi alta gelecek şekilde tavaya yerleştirin. Balığın fileto tarafının yarısına kadar piştiğini gördüğünüzde ters çevirin (yaklaşık 2-3 dakika).

Bu noktada tereyağını ve kekiği ekleyin ve balığı bir kaşıkla yağlayın. Balığın pişme işleminin neredeyse tamamlandığını gördüğünüzde (yaklaşık 2-3 dakika), limon suyunu ekleyin ve 10 saniye daha pişirin. Balığı tavadan çıkarın ve üzerine kepçeyle sos dökerek servis yapın. İçindekiler

1/2 Su Bardağı Soğan (ince dilimlenmiş)

1 Diş Sarımsak (kabaca doğranmış)

1 1/4 Bardak Bezelye 

10 Maydanoz Yaprağı

3 Fesleğen Yaprağı

3 Tatlı kaşığı Krema

Tuz

Yapılışı 

Orta boy bir sote tavasında bir çay kaşığı Zeytinyağını ısıtın. Soğanlarınızı ekleyin ve orta ateşte yaklaşık 5 dakika pişirin. Sarımsağı ve bezelyeyi ekleyip, sarımsakların yanmaması için sık sık karıştırarak 2-3 dakika kadar pişirin. Ateşten alın ve içindekileri bir vitamix/blender'a dökün.

Fesleğeni, maydanozu ve kremayı blendera ekleyin. Yaklaşık 45 saniye veya son derece pürüzsüz hale gelene kadar işlem yapın. Tuzla tatlandırın ve baharatlayın - tekrar işleyin.

Blenderin içeriğini ince gözenekli bir süzgeçten geçirerek bir kaseye dökün ve tüm katı maddeleri çıkarın; bu, süper hafif ve yumuşak bir püre oluşturur. *ipucu: püreyi süzgeçten geçirmek için bir kepçe kullanın!

Püreyi servis etmeye hazır olduğunuzda küçük bir tencerede tekrar ısıtın. İçindekiler

12 oz Yukon Altın Patates (1/4 "kalınlığında dilimlenmiş)

1 Çay Kaşığı Kanola Yağı

Tuz ve biber

1 Yemek Kaşığı Parmesan Peyniri (rendelenmiş)

Hazırlanışı 

Fırınınızı 425 dereceye ısıtın. Patateslerinizi mandolin üzerinde veya bıçakla yaklaşık 1/4" kalınlığında dilimleyin. Patatesleri 1 çay kaşığı kanola yağı, tuz ve karabiberle birlikte bir kaseye atın.

Patatesleri silpat serilmiş tepsiye dizin ve üzerine rendelenmiş parmesan peynirini serpin.

Yaklaşık 15 dakika pişirin. Fırından çıkarın ve patatesleri tavadan çıkarmadan önce 2 dakika bekletin.  Ve tabak servisini yapın Afiyet Olsun Bahri Aykut





Bu blogdaki popüler yayınlar

Dut yaprağının faydaları

Tuzlu Kremalı Cheescake

Örgülü çengel Ekmeği Tarifi