ETLİ ÖZBEK SAMSA
ETLİ ÖZBEK SAMSA
KUZULU SAMSA
Gerçek Özbek samsasının bir tandırda pişirilmesi gerektiği okunur - bu bir kil fırındır ve samsa hem mayadan hem de mayasız puf böreğinden hazırlanabilir.
İçindekiler
Buğday unu - 4 su bardağı
Su - 1 bardak
Tuz - tatmak
Kuyruk yağı - 300 gram
Kuzu - 300 gram
Ampul - 3 büyük
Öğütülmüş karabiber - tatmak
Kimyon (zira) - tatmak
Bitkisel yağ - 1-2 yemek kaşığı
susam - 2-3 çay kaşığı
Yemek pişirmek
4 su bardağı buğday ununu tezgaha eleyin, içini havuz gibi açıp içine 1 su bardağı su dökün ve damak zevkinize göre tuz ekleyin. Homojen bir hamur yoğurun, ardından üzerine nemli bir havlu örtün ve hamuru 35-40 dakika (hamur 2-3 kez demlenirken yumruklayın) demlenmeye bırakın.
200 gram kuyruk yağını parçalara ayırın, ardından ısıtılmış bir tavada eritin. Yükselen hamuru birkaç parçaya bölün, ardından her parçayı ince bir tabaka halinde yuvarlayın. Bir hamur tabakasını eritilmiş yağ ile yağlayın ve bir rulo haline getirin (hamurun geri kalanıyla aynısını yapın), ardından ruloları yemek kağıdına sarın ve yaklaşık 50-60 dakika buzdolabına koyun.
Ruloları buzdolabından çıkarın, ardından her ruloyu 3-4 parçaya kesin ve hamuru kesme çizgisi boyunca bastırın, ardından her bir hamur parçasını ince bir daire haline getirin.
100 gram kuyruk yağı ile 300 gram kuzu çok küçük parçalar halinde kesin veya malzemeleri bir kıyma makinesinden geçirin, ızgara büyük olmalıdır. 3 büyük soğanı kabuğundan soyun, doğrayın ve yağ ve etle birleştirin. Samsa dolgusuna tuz, karabiber, kimyon ekleyin ve her şeyi iyice karıştırın.
Her hamur dairesinin ortasına et dolgusundan bir parça koyun, ardından düzleştirin ve hamurun karşıt kenarlarını üçgen şeklinde birleştirin.
Fırını açın ve 220 dereceye kadar ısınmaya bırakın. Bir fırın tepsisi alın, yüzeyini bitkisel yağla yağlayın, ardından üzerine koyun ve her birine susam serpin. Fırın tepsisini önceden ısıtılmış fırına koyun ve samsa'yı yaklaşık 30-32 dakika pişirin, ardından ikramı masaya servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun Bahri Aykut