ERMENİ DANA ÇORBASI


 ERMENİ DANA ÇORBASI

KURU KAYISI İLE DANA ÇORBASI

Ermeni dana çorbası hazırlamak için kuru kayısıya ihtiyacınız olacak. Parlak olmayan ve hafif kırmızımsı renkli kuru kayısıları seçmeye çalışın çünkü kuru kayısının sarı rengi meyvenin olgunlaşmadığını, çok parlak rengi ise meyvenin kimyasal işlem görmüş olduğunu gösterir.

İçindekiler

dana boyun - 300 gram

Eritilmiş tereyağı - 2 yemek kaşığı

Soğan - 2 orta boy

Domates salçası - 1 yemek kaşığı

Patates - 3 orta boy

kuru kayısı - 1/2 su bardağı

Tuz - tatmak

Öğütülmüş karabiber - tatmak

Yemek pişirmek

300 gram dana eti akan suda durulayın, filmlerden soyun ve küçük parçalar halinde kesin. Sığır eti yumuşayana kadar tuzlu suda kaynatın (ateş minimum olmalıdır).

Ateşe bir kızartma tavası koyun ve üzerine 2 yemek kaşığı tereyağı ekleyin. 2 orta boy soğanı kabuğundan soyun, doğrayın ve kızgın yağda kızartın, ardından tavaya 1 yemek kaşığı salça ekleyin, her şeyi karıştırın ve yaklaşık 6-7 dakika ısıtın.

3 orta boy patatesi yıkayın, soyun ve küpler halinde kesin. 1/2 su bardağı kuru kayısıyı yıkayın.

Et suyunu tekrar kaynatın, ardından üzerine soğan ve salça karışımı, patates ve kuru kayısı ekleyin, istediğiniz kadar tuz ve karabiber ekleyin. Patatesler yumuşayana kadar çorbayı yaklaşık 16-20 dakika pişirin.


Bu, Ermeni dana çorbasının hazırlanmasını tamamlar, masaya bir ikram sunabilirsiniz. Afiyet olsun Bahri Aykut

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dut yaprağının faydaları

Tuzlu Kremalı Cheescake

Örgülü çengel Ekmeği Tarifi