ERMENİ DANA ÇORBASI
ERMENİ DANA ÇORBASI
KURU KAYISI İLE DANA ÇORBASI
Ermeni dana çorbası hazırlamak için kuru kayısıya ihtiyacınız olacak. Parlak olmayan ve hafif kırmızımsı renkli kuru kayısıları seçmeye çalışın çünkü kuru kayısının sarı rengi meyvenin olgunlaşmadığını, çok parlak rengi ise meyvenin kimyasal işlem görmüş olduğunu gösterir.
İçindekiler
dana boyun - 300 gram
Eritilmiş tereyağı - 2 yemek kaşığı
Soğan - 2 orta boy
Domates salçası - 1 yemek kaşığı
Patates - 3 orta boy
kuru kayısı - 1/2 su bardağı
Tuz - tatmak
Öğütülmüş karabiber - tatmak
Yemek pişirmek
300 gram dana eti akan suda durulayın, filmlerden soyun ve küçük parçalar halinde kesin. Sığır eti yumuşayana kadar tuzlu suda kaynatın (ateş minimum olmalıdır).
Ateşe bir kızartma tavası koyun ve üzerine 2 yemek kaşığı tereyağı ekleyin. 2 orta boy soğanı kabuğundan soyun, doğrayın ve kızgın yağda kızartın, ardından tavaya 1 yemek kaşığı salça ekleyin, her şeyi karıştırın ve yaklaşık 6-7 dakika ısıtın.
3 orta boy patatesi yıkayın, soyun ve küpler halinde kesin. 1/2 su bardağı kuru kayısıyı yıkayın.
Et suyunu tekrar kaynatın, ardından üzerine soğan ve salça karışımı, patates ve kuru kayısı ekleyin, istediğiniz kadar tuz ve karabiber ekleyin. Patatesler yumuşayana kadar çorbayı yaklaşık 16-20 dakika pişirin.
Bu, Ermeni dana çorbasının hazırlanmasını tamamlar, masaya bir ikram sunabilirsiniz. Afiyet olsun Bahri Aykut