Elma sirkesi tarifi
elma sirkesi tarifi
İhtiyacın olacak: Mazemeler
1 kilo elma
1 litre su
100 gr şeker
10 gr maya.
Yemek pişirmek:
Elmaları rende veya kıyma makinesi ile yıkayın ve doğrayın. Kabuğu elmadan çıkaramazsınız.
Su kaynatılmalı ve soğutulmalı, rendelenmiş elmalara ilave edilmelidir. Buraya şeker ve mayayı koyun, iyice karıştırın.
Tüm karışımı tercihen emaye kaplı bir tencereye dökün ve 10 gün fermantasyon için bırakın.
Ayrılan süre geçer geçmez sıvıyı süzün, litre başına 100 g hesaplanarak daha fazla şeker koyun. Tamamen çözünmesi için her şeyi iyice karıştırın.
Elde edilen elma karışımını bir cam kaba dökün, boynu gazlı bezle kaplı kavanozları kullanmak daha iyidir. Ardından kavanozları karanlık ve ılık bir yere koyun. Orada bir ay kalacaklar.
Sirkenin tamamen hazır olduğu nasıl anlaşılır? Tortunun dibe çökmesi ve fermantasyon sürecini durdurmasıyla bunu anlamak kolaydır. Ortaya çıkan sıvı şeffaf hale gelecektir. Ortaya çıkan sirke şişelenmelidir. Tortunun sıvıya girmemesi için bir hortum kullanmak en iyisidir.
Hazır elma sirkesi en iyi şekilde buzdolabında veya başka herhangi bir serin yerde saklanır. Hazır olunca tülbentten süzün havasız kavonozda saklayın Afiyet olsun Bahri Aykut