DÜĞÜMLÜ YUMUŞAK SİMİT TARİFİ


 yumuşak simit düğümleri

İÇİNDEKİLER:


11/2 su bardağı su

1 yemek kaşığı şeker

2 çay kaşığı tuz

2 1/4 çay kaşığı (1 zarf) hazır veya aktif kabartma tozu 1 paket 

(604 gram) un

1/4 su bardağı zeytinyağı

10 su bardağı kaynar su

2/3 bardak kabartma tozu

Yumurta yıkama: bir yumurta, artı bir çorba kaşığı su ve bir tutam tuz, birlikte çırpılır

Herşey Simit Tepesi: Aşağıdaki malzemeleri karıştırın:

2 çay kaşığı haşhaş tohumu

2 çay kaşığı susam

2 çay kaşığı kurutulmuş kıyılmış sarımsak

2 çay kaşığı kurutulmuş soğan gevreği

1 çay tuz


YAPILIŞI 


Su, şeker, tuz ve mayayı stand mikserinin kasesinde birleştirin. Unu ve zeytinyağını ekleyin ve birleşene kadar düşük devirde karıştırın. Hızı orta düşük seviyeye getirin ve hamur kancasıyla hamur pürüzsüz hale gelinceye kadar yaklaşık 5 dakika karıştırın.

Bir kaseyi veya hamur kabartma tepsisini  hafifçe zeytinyağıyla kaplayın ve hamuru kap içine çevirerek kaplayın. Plastik ambalajla örtün ve iki katına kadar yaklaşık bir saat kadar kabarmaya bırakın.

Fırını önceden 450 derece F'ye ısıtın. Bir fırın tepsisini (yarım sayfalık tava) parşömen kağıdıyla kaplayın ve sprey yağı püskürtün. Şekillendirilmiş simitlerin kurumasını önlemek için yağlı plastik ambalajla örtün.

Hamuru 8 eşit parçaya bölün ve her parçayı şekillendirirken yağlı streç film veya nemli bir havluyla örtün.

Hamurun her bir parçasını 24 inçlik bir ip halinde açın ve bir düğüm haline getirin (yukarıdaki nota bakın) ve plastik ambalajın altındaki fırın tepsisine yerleştirin.

Kaynayan suya kabartma tozunu ekleyin. Simitleri birer birer kaynar suya koyun ve her tarafı 30 saniye olacak şekilde kaynatın. Bunları fırın tepsisine geri koyun. Yumurta sarısını fırçalayın ve Herşey Simit Susamı serpin.

Simitler koyu kahverengi olana kadar yaklaşık 16 dakika pişirin. Servis yapmadan önce en az 5 dakika tel rafa aktarın.

Bunlar yapıldıkları gün en iyisidir, ancak kalanları ayrı ayrı plastik ambalaja sarabilir ve bir dondurucu torbaya koyabilir ve mükemmel sonuçlar için daha sonra dondurucuda dondurabilirsiniz.

 Afiyet olsun Bahri Aykut





Bu blogdaki popüler yayınlar

Dut yaprağının faydaları

Tuzlu Kremalı Cheescake

Örgülü çengel Ekmeği Tarifi