DONUY BUHTİ


 DONUT BUHTİ 

BUHTİ

Bay Balkan çörekleri en iyi şekilde sıcak, güçlü çay, kakao veya sütlü kahve ile eşleştirilir.

İçindekiler

Yumurtalar - 3 adet

Süzme peynir - 200 gram

Buğday unu - 1 su bardağı

Kabartma tozu - 1 çay kaşığı

Bitkisel yağ - 1/2 su bardağı

Su - 3 bardak

Şeker - 1 su bardağı

Vanilya şekeri - 2 poşet

Yemek pişirmek

Bir kase alın, içine 3 yumurta kırın, ardından 200 gram süzme peynir ekleyin ve her şeyi iyice çırpın. Daha sonra süzme peynir-yumurta karışımına 1 su bardağı buğday unu ekleyin ve homojen bir hamur yoğurun.

Ateşe derin tabanlı bir tava koyun ve içine 1/2 su bardağı bitkisel yağ dökün. Bir çorba kaşığı alıp hamurdan küçük toplar yapın, sonra topları kızgın yağa batırın ve her iki tarafını yaklaşık 3-4 dakika kızartın (topların birbirine yapışmaması için küçük porsiyonlar halinde yayın) .

Masanın üzerine kağıt havlu yayın (fazla yağın tamamını emmesi için havlu gerekir) ve bitmiş çörekleri üzerlerine koyun (çörekleri tavadan çıkarmak için oluklu bir kaşık kullanmak en iyisidir).

Küçük bir tencere alın, içine 3 su bardağı su dökün, ardından suya 1 su bardağı toz şeker ve 2 poşet vanilya şekeri ekleyin, her şeyi karıştırın ve tavayı ateşe verin. Şurubu şeker tamamen eriyene kadar ısıtın.

Oluklu bir kaşık alıp kızarmış defne çöreklerini kaynayan şerbetin içine daldırın ve 1-2 dakika kadar orada tutun, ardından çörekleri düz bir tabağa aktarın (çörekler birbirine yapışmasın, bir araya koyun) sıra) ve soğumaya bırakın.

Bu, çöreklerin hazırlanmasını tamamlar, ikramları masaya servis edebilirsiniz. Afiyet olsun Bahri Aykut

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dut yaprağının faydaları

Tuzlu Kremalı Cheescake

Örgülü çengel Ekmeği Tarifi