Dana ciğeri Brezilya usulü


 DANA Ciğer (BREZİLYA)

Muzlu dana ciğerine ek olarak, garnitür haşlanmış pirinç servis edebilirsiniz.


İçindekiler

Sığır karaciğeri - 500 gram (dana eti olabilir)

Soğan - 1 orta boy

Kuru beyaz şarap - 2 yemek kaşığı

Mercanköşk - 1 çay kaşığı (kurutulmuş)

Limon suyu - 2,5 yemek kaşığı

Zeytinyağı - 4 yemek kaşığı

Öğütülmüş karabiber - 1/4 çay kaşığı

Tuz - tatmak

Maydanoz - 1/2 demet

Muz - 1 büyük

Yemek pişirmek

500 gram dana karaciğeri yıkayın, kanallı filmlerden temizleyin, ardından karaciğeri ince şeritler halinde kesin.

1 orta boy soğanı kabuğundan soyun, ardından orta boy bir elek ile rendeleyin. Küçük bir kase alın, soğan, 2 yemek kaşığı sek beyaz şarap, 1 tatlı kaşığı mercanköşk, 2 yemek kaşığı limon suyu, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 1/4 çay kaşığı karabiber, damak zevkinize göre tuz ekleyin ve her şeyi karıştırın.


Ciğer parçalarını marine kasesine ekleyin ve 8 saat marine etmeye bırakın.


Kalan zeytinyağını tavaya dökün, ardından ısıtın. Salamura karaciğeri kaseden çıkarın, tavaya aktarın ve yaklaşık 4-5 dakika kızartın, ateş orta olmalıdır. Ciğer biraz kızardıktan sonra kalan turşuyu içine dökün ve ciğerleri yaklaşık 4-5 dakika pişirin.

1 büyük muzu soyun, dilimleyin ve ciğerle birlikte tavaya aktarın. Tüm malzemeleri bir tavada karıştırın ve yemeği yaklaşık 2-3 dakika daha pişirin. 1/2 demet maydanozu yıkayın ve otları doğrayın.

Bitmiş yemeği porsiyonlu tabaklara yerleştirin, otlar ile baharatlayın ve servis yapın.

 Afiyet olsun Bahri Aykut

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dut yaprağının faydaları

Tuzlu Kremalı Cheescake

Örgülü çengel Ekmeği Tarifi