Dana ciğeri Brezilya usulü
DANA Ciğer (BREZİLYA)
Muzlu dana ciğerine ek olarak, garnitür haşlanmış pirinç servis edebilirsiniz.
İçindekiler
Sığır karaciğeri - 500 gram (dana eti olabilir)
Soğan - 1 orta boy
Kuru beyaz şarap - 2 yemek kaşığı
Mercanköşk - 1 çay kaşığı (kurutulmuş)
Limon suyu - 2,5 yemek kaşığı
Zeytinyağı - 4 yemek kaşığı
Öğütülmüş karabiber - 1/4 çay kaşığı
Tuz - tatmak
Maydanoz - 1/2 demet
Muz - 1 büyük
Yemek pişirmek
500 gram dana karaciğeri yıkayın, kanallı filmlerden temizleyin, ardından karaciğeri ince şeritler halinde kesin.
1 orta boy soğanı kabuğundan soyun, ardından orta boy bir elek ile rendeleyin. Küçük bir kase alın, soğan, 2 yemek kaşığı sek beyaz şarap, 1 tatlı kaşığı mercanköşk, 2 yemek kaşığı limon suyu, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 1/4 çay kaşığı karabiber, damak zevkinize göre tuz ekleyin ve her şeyi karıştırın.
Ciğer parçalarını marine kasesine ekleyin ve 8 saat marine etmeye bırakın.
Kalan zeytinyağını tavaya dökün, ardından ısıtın. Salamura karaciğeri kaseden çıkarın, tavaya aktarın ve yaklaşık 4-5 dakika kızartın, ateş orta olmalıdır. Ciğer biraz kızardıktan sonra kalan turşuyu içine dökün ve ciğerleri yaklaşık 4-5 dakika pişirin.
1 büyük muzu soyun, dilimleyin ve ciğerle birlikte tavaya aktarın. Tüm malzemeleri bir tavada karıştırın ve yemeği yaklaşık 2-3 dakika daha pişirin. 1/2 demet maydanozu yıkayın ve otları doğrayın.
Bitmiş yemeği porsiyonlu tabaklara yerleştirin, otlar ile baharatlayın ve servis yapın.
Afiyet olsun Bahri Aykut