Cızırtılı somon balığı tarifi


 Fasulye püresi ile cızırtılı somon

İçindekiler

4 derisiz somon filetosu, yaklaşık 175 gram haşlanmış

1 çay kaşığı tuz 

3 yemek kaşığı saf bal

1 yemek kaşığı tam tahıllı hardal

fasulye, durulanmış

25 gr tereyağı

5 yemek kaşığı taze krema

1 diş sarımsak, ezilmiş

100g kurusoğanCızırtılı somon balığı tarifi

Yapılışı 

Izgarayı en yüksek ayarına getirin. Somon filetolarını etli tarafları yukarı bakacak şekilde ve eşit aralıklarla ateşe dayanıklı sığ bir kaba koyun. Kireç kabuğunu ince bir kaseye rendeleyin, ardından suyunu sıkın ve bal, hardal ve iyi bir tuz serpiştirerek karıştırın. Karışımı somonun üzerine dökün ve çevirmeden 5-6 dakika üstü altın rengi olana ve tamamen pişene kadar ızgara yapın (ortasını bir çatalla kontrol edin).

Bu sırada fasulyeleri bir tencereye alın ve üzerine tereyağı, soğanı taze krema, sarımsak ve tuz ve karabiber ekleyin. Orta derecede ısıyı açın ve her şeyi kabaca ezin - bir tahta kaşık veya ezici işi yapacak - sıcak ve köpürene kadar. Fasulyeler zaten pişmiş olduğu için bu sadece birkaç dakika sürer.

Somonu, pişirme suyuyla gezdirilmiş püre üzerinde servis edin. Afiyet olsun Bahri Aykut





Bu blogdaki popüler yayınlar

Dut yaprağının faydaları

Tuzlu Kremalı Cheescake

Örgülü çengel Ekmeği Tarifi