Creme Brulee Nasıl Yapılır
Creme Brûlée Nasıl Yapılır?
Sevgililer Günü için tatlı bir şeyler mi pişiriyorsun? Twitter ve Facebook'ta okuyucularımıza bu yıl ilk kez denemeyi umdukları bir şey olup olmadığını sorduk ve crème brûlée geldi. Crème brûlée şaşırtıcı derecede kolay bir ikram ve onu tekrar ziyaret etme bahanesi bulduğum için mutluydum.
İşte kendi mutfağınızda crème brûlée yapmak için bir tarif ve adım adım kılavuz - meşale veya özel ekipman gerekmez ve o tatlı, kremsi muhallebi ve parçalanan bir şeker kabuğu elde etmek için yalnızca beş veya altı malzemeye ihtiyacınız olacak.
Neden Creme Brûlée'yi Evde Yapmalısınız?
Crème brûlée gerçekten de yapımı en basit tatlılardan biridir. Ama Fransız soğan çorbası gibi pek çok kişinin evde yapabileceğinin farkında olmadığı bir tatlıya benziyor. Bu, restoranların vazgeçilmezi - titiz ve zor olmalı, değil mi? Hayır! Ocakta karıştırma yok, miksere gerek yok. İlgili özel içerikler veya araçlar yoktur.
Tek yaptığınız birkaç yumurta sarısını krema ve biraz şekerle karıştırmak. Pişirin, sonra soğutun ve üstüne şekerle kızartın.
Bilginize
Creme Brûlée yaklaşık bir saat pişer, ancak brûlé edilmeden önce en az 30 dakika soğuması gerekir.
Muhallebi buzdolabında önemli ölçüde katılaşacaktır, bu nedenle çok titreyen sıvı olmayan bir kıvama geldiğinde fırından çıkarın.
Evde Creme Brûlée Yapmanın Temel Adımları
Muhallebinizi süzün. Bu muhallebi için yumurtaların temperlenmesi veya ocakta pişirilmesi yoktur (temelde sadece yumurta, şeker ve kremayı birlikte çırpıyorsunuz), bu nedenle mükemmel pürüzsüz bir muhallebi garanti etmek dışında yapabileceğiniz en küçük şey, karışımı doldurmadan önce süzmektir. ramekinler. Ben şu şekilde yapıyorum: Muhallebi karıştırın ve ardından karışımı ince gözenekli bir elekten geçirerek bir sürahiye süzün. Sürahi, ramekinleri doldurmayı kolaylaştıracaktır.
Muhallebiyi bir su banyosunda hafifçe pişirin. Su banyosu, crème brûlée için kremayı yavaşça pişiren bir ılık su kabıdır. Fırını önceden ısıtıp muhallebi yaparken bir su ısıtıcısını ısıtın. Daha sonra doldurulmuş ramekinleri bir fırın veya kızartma tavasına koyun ve tavayı ılık suyla doldurun.
Brûlée'den önce kremleri soğutun. Crème brûlée ılık veya soğuk olarak servis edilebilir, ancak kalın, çıtır çıtır bir kabuk elde etmek için karamelizasyon adımından önce pişmiş ve sertleşmiş muhallebiyi soğutmanız gerekir.
Bilginize
Creme Brûlée yaklaşık bir saat pişer, ancak brûlé edilmeden önce en az 30 dakika soğuması gerekir.
Muhallebi buzdolabında önemli ölçüde katılaşacaktır, bu nedenle çok titreyen sıvı olmayan bir kıvama geldiğinde fırından çıkarın.
Evde Creme Brûlée Yapmanın Temel Adımları
Muhallebinizi süzün. Bu muhallebi için yumurtaların temperlenmesi veya ocakta pişirilmesi yoktur (temelde sadece yumurta, şeker ve kremayı birlikte çırpıyorsunuz), bu nedenle mükemmel pürüzsüz bir muhallebi garanti etmek dışında yapabileceğiniz en küçük şey, karışımı doldurmadan önce süzmektir. ramekinler. Ben şu şekilde yapıyorum: Muhallebi karıştırın ve ardından karışımı ince gözenekli bir elekten geçirerek bir sürahiye süzün. Sürahi, ramekinleri doldurmayı kolaylaştıracaktır.
Muhallebiyi bir su banyosunda hafifçe pişirin. Su banyosu, crème brûlée için kremayı yavaşça pişiren bir ılık su kabıdır. Fırını önceden ısıtıp muhallebi yaparken bir su ısıtıcısını ısıtın. Daha sonra doldurulmuş ramekinleri bir fırın veya kızartma tavasına koyun ve tavayı ılık suyla doldurun.
Brûlée'den önce kremleri soğutun. Crème brûlée ılık veya soğuk olarak servis edilebilir, ancak kalın, çıtır çıtır bir kabuk elde etmek için karamelizasyon adımından önce pişmiş ve sertleşmiş muhallebiyi soğutmanız gerekir.
Bir Instant Pot crème brûlée de yapabilirsiniz, ancak fırında kızartılmış bir crème brûlée biraz daha rustik olma eğilimindedir, yanmış şeker kraterleri serpilir, kenarları karartılır, burada ve orada alacalı soluk noktalar bulunur. Bunu umursamıyorum. Aslında, crème brûlée'mi sadece bu tarafı yanmış olarak severim; Böylesine tatlı, zengin bir muhallebinin, onu dengelemek için koyu, neredeyse acı yanmış şekere ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Sonbaharda balkabağı kremalı brûlée veya fırınsız bir versiyon yaparak bu tatlıya bir dokunuş da ekleyebilirsiniz. İşte buradasınız: crème brûlée. Mutlu dokunuş, dokunuş, dokunuş!
Crème Brûlée Nasıl Yapılır?
İÇİNDEKİLER
6 büyük yumurta sarısı
1 vanilya çubuğu veya 1 çay kaşığı vanilya özütü
1 su bardağı pudra şekeri
3 bardak ağır krema
1/2 su bardağı toz şeker
TEÇHİZAT
Ölçü kapları ve kaşık
Su ısıtıcısı veya elektrikli su ısıtıcısı (isteğe bağlı)
Büyük karıştırma kabı
İnce gözenekli süzgeç
6 (6 ons) fırında güvenli ramekin
Kızartma tavası veya 9x13 inçlik metal fırın tepsisi
Sürahi veya büyük sıvı ölçüm kabı
TALİMATLAR
Fırını 300°F'ye ısıtın ve suyu kaynatın. Fırını 300 ° F'ye ısıtın. Bu arada, ocakta veya elektrikli su ısıtıcısında yaklaşık 3 bardak su kaynatın. 6 (6 ons) ramekini bir kızartma tavasına veya 9x13 inçlik metal bir fırın tepsisine yerleştirin.
Crème brûlée muhallebi karışımını yapın. Yumurta sarılarını orta boy bir kaseye koyun. Vanilya çekirdeği kullanıyorsanız, bir bıçakla uzunlamasına ayırın ve çekirdeklerini kaseye kazıyın. Yumurta sarılarını kırmak için çırpın. Pudra şekeri ve bir tutam tuz ekleyin ve homojen olana kadar çırpın. Kremadan bir çiseleme ekleyin ve hafifleştirmek için yumurta sarısı karışımına çırpın, ardından kremanın geri kalanını ekleyin ve çırpın.
Crème brûlée muhallebi karışımını ağızlı bir kaba süzün. Karışımı ince gözenekli bir süzgeçten geçirerek bir sürahiye veya sıvı ölçüm kabına dökün - bu, muhallebi kaplarını doldurmayı kolaylaştıracaktır. Vanilya çekirdeği yerine vanilya özü kullanıyorsanız, şimdi süzülmüş muhallebiye ekleyin.
Muhallebiyi pişirme kaplarına paylaştırın. Muhallebiyi hazırlanan ramekinlere dökün. Kapları olabildiğince kenara yakın doldurun; muhallebinin yüzeyi ile ramekinin üst kenarı arasında çok fazla boşluk olmasını istemezsiniz.
Kaynayan suyu fırın tepsisine ekleyin. Pişirme kabını önceden ısıtılmış fırının rafına yerleştirin ve pişirme kabına kaynar suyu ramekinlerin etrafına dökün, ramekinlere su sıçramamasına dikkat edin.
Crème brûlée'yi 45 ila 60 dakika pişirin. Kalıpların derinliği muhallebilerin pişmesinin ne kadar süreceğini belirleyecektir. Muhallebi derinliği 1 inçten az olan çok sığ tabaklar kullanırken, yaklaşık 30 dakika pişirin. Bulaşıklar daha dar ve uzun olduğunda, muhallebi yaklaşık 2 inç derinliğindeyken, en az 50 dakika ve en fazla 60 dakika pişirin.
Muhallebinin ne zaman yapıldığını nasıl anlarız? Muhallebi oldukça titrek olacak; dürttüğünde bir yandan diğer yana sallanmalıdır. Ancak ortası sıvı olmamalı. Zar zor ayarlanacak, ancak sıvı olmayacak. Muhallebi buzdolabında önemli ölçüde katılaşacaktır, bu nedenle çok titreyen sıvı olmayan bir kıvama geldiğinde fırından çıkarın.
Crème brûlée'leri su banyosundan çıkarın ve soğutun. Crème brûlée'leri su banyosundan kenarlı bir fırın tepsisine çıkarmak için maşa kullanın. Yaklaşık 5 dakika soğumaya bırakın, ardından en az 30 dakika veya servis yapmaya hazır olana kadar buzdolabında bekletin.
Brûlée için crème brûlée'leri hazırlayın. Şeker kabuğunu yapmaya hazır olduğunuzda, ramekinleri buzdolabından çıkarın. Herhangi bir nemi veya yoğuşmayı gidermek için üst kısımları kağıt havluyla hafifçe silin. Hatta üstlerine ince bir toz şeker tabakası serpin. Buradaki anahtar, şeker tabakasının eşit kalınlıkta olmasıdır. Şekeri eşit şekilde dağıtmak için ramekinleri ileri geri sallayın. Fazla şekeri hafifçe vurun; ince şeker tabakasından muhallebiyi neredeyse görebilmeniz gerekir.
Crème brûlée'leri piliçle brûlée. Fırında en yüksek konumda bir raf düzenleyin. Ramekinleri rafa yerleştirin ve ızgarayı açın. 5 ila 10 dakika kavurun, eşit şekilde kavrulmaları için sık sık döndürün. Altın kahverengi olduklarında ve köpürdüklerinde onları çıkarın.
Crème brûlée'leri tekrar soğutun veya sıcak servis yapın. Crème brûlée'lerin soğuk servis edilmesi bir gelenektir. Soğuk seviyorsanız, ramekinleri tekrar buzdolabına koyun. Servis yapmadan önce yaklaşık 30 ila 45 dakika buzdolabında bekletilebilirler (artık değil, aksi takdirde şeker kabuğu yumuşamaya başlayabilir). Eğer siz de benim gibi ortasını ılık seviyorsanız şeker sertleştikten sonra (yaklaşık 5 dakika) servis edebilirsiniz. Bahri Aykut