ÇOK ÖZEL EKŞİ EKMEK DİLİMLİ AÇIK TOST ÇEŞİTLERİ
Avokado Tostu Basit Avokado Tostu
2 dilim ekmek, ekşi mayalı, buğday, İtalyan veya somunu, ½"kalın parçalar
1 büyük avokado
¼ çay kaşığı limon suyu
¼ çay kaşığı koşer tuzu
⅛ çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı sızma zeytinyağı
İsteğe göre 1 çay kaşığı kıyılmış maydanoz
Caprese Avokado Tostu
2 dilim ekmek, ekşi mayalı, buğday, İtalyan veya somunu, ½" kalın parçalar
1 büyük avokado
¼ çay kaşığı limon suyu
¼ çay kaşığı tuz
⅛ çay kaşığı karabiber
½ bardak kiraz domates, ikiye bölünmüş
½ bardak mozzarella peyniri topları, Ciliegin, ikiye bölünmüş
1 çay kaşığı sızma zeytinyağı
1 yemek kaşığı balzamik sirke azaltımı, isteğe bağlı 1 yemek kaşığı ince dilimlenmiş fesleğen yaprağı, yaklaşık 3 büyük yaprak
Salsa Avokado Tostu
2 dilim ekmek, ekşi mayalı, buğday, İveya somunu, ½" kalın parçalar
1 büyük avokado
1 ¼ çay kaşığı limon suyu, bölünmüş
¼ çay kaşığı tuz
⅛ çay kaşığı karabiber
¼ bardak doğranmış domates, ¼" zar
1 yemek kaşığı kırmızı soğan, ince kıyılmış
2 çay kaşığı kıyılmış kişniş
1 çay kaşığı kıyılmış jalapeno
2 yemek kaşığı dilimlenmiş turp, ⅛" kalınlığında
Somon Füme Avokado Tost
2 dilim ekmek, ekşi mayalı, buğday, veya somunu, ½" kalın parçalar 1 büyük avokado
¼ çay kaşığı limon suyu
¼ çay kaşığı tuz
⅛ çay kaşığı karabiber
¼ su bardağı krem peynir
¼ bardak dilimlenmiş domates, ⅛" kalınlığında (8 dilim)
¼ bardak dilimlenmiş salatalık, ⅛" kalınlığında (8 dilim)
2 ons füme somon veya
2 yemek kaşığı kırmızı soğan, dilimlenmiş, ⅛" kalınlığında
1 yemek kaşığı kapari
2 çay kaşığı dereotu yaprağı
Pastırma ve Yumurta Avokado Tostu
2 dilim ekmek, ekşi mayalı, buğday, veya somunu, ½" kalın parçalar
4 dilim pastırma
1 büyük avokado
¼ çay kaşığı limon suyu
¼ çay kaşığı tuz
⅛ çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı zeytinyağı 2 büyük yumurta
İsteğe göre 1 çay kaşığı kıyılmış maydanoz
Herşey Avokado Tostu
2 dilim ekmek, ekşi mayalı, buğday, veya somunu, ½" kalın parçalar
1 büyük avokado
¼ su bardağı krem peynir
½ çay kaşığı beyaz susam
¼ çay kaşığı çörek otu tohumu
¼ çay kaşığı haşhaş tohumu
¼ çay kaşığı pul pul deniz tuzu veya tuz
¼ çay kaşığı kurutulmuş kıyılmış sarımsak
¼ çay kaşığı kurutulmuş kıyılmış soğan. Talimatlar
Ekmeği kızartın (tüm tarifler için)
Ekmek dilimlerini ekmek kızartma makinesinde altın rengi oluncaya kadar ısıtın. Alternatif olarak dilimlenmiş ekmeği bir fırın tepsisine yerleştirin. Fırın rafını üst kızartma elemanından 6 inç uzağa ayarlayın. Ekmeği altın kahverengi olana kadar, her tarafı yaklaşık 1 ila 3 dakika kadar kızartın. Renk değişimini yakından takip edin. Basit Avokado Tostu
Avokado etinin her iki tarafını da küçük bir kaseye çıkarın. Limon suyu, tuz ve karabiberi ekleyin. Bir çatalla hafifçe ezin, bir miktar parça bırakın. Karışımı kızarmış ekmeğin üzerine paylaştırın. Üzerine zeytinyağı gezdirin, tuz ve karabiber serpin ve maydanozla süsleyin.
Caprese Avokado Tostu
Avokado etinin her iki tarafını da küçük bir kaseye çıkarın. Limon suyu, tuz ve karabiberi ekleyin. Bir çatalla hafifçe ezin, bir miktar parça bırakın. Karışımı kızarmış ekmek dilimlerinin üzerine sürün.
Domatesleri ve peyniri ekleyin. Üstüne zeytinyağı ve balzamik sirkeyi gezdirin, tuz ve karabiber ekleyin ve fesleğenle süsleyin.
Salsa Avokado Tostu
Avokado etinin her iki tarafını da küçük bir kaseye çıkarın. ¼ çay kaşığı limon suyu, tuz ve karabiber ekleyin. Bir çatalla hafifçe ezin, bir miktar parça bırakın. Karışımı kızarmış ekmek dilimlerinin üzerine sürün.
Küçük bir kapta doğranmış domatesleri, soğanları, kişniş, jalapeno ve 1 çay kaşığı limon suyunu birleştirin. Tostun içine turp dilimlerini ve salsayı ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
Somon Füme Avokado Tost
Avokado etinin her iki tarafını da küçük bir kaseye çıkarın. ¼ çay kaşığı limon suyu, tuz ve karabiber ekleyin. Bir çatalla hafifçe ezin, bir miktar parça bırakın. Kızarmış ekmek dilimlerinin üzerine krem peyniri sürün. Avokado karışımını tost ekmeğinin üzerine eşit şekilde yayın.
Üzerine domates ve salatalık dilimlerini dizin. Füme somon parçalarını, kırmızı soğanı, kapari ve dereotu yapraklarını ekleyin. Karabiberle tatlandırın.
Pastırma ve Yumurta avokado tostu
Pastırmayı yapışmaz bir tavada orta ateşte gevrek oluncaya kadar, her tarafı yaklaşık 3 ila 4 dakika pişirin. Kağıt havlu serili bir tabağa aktarın.
Avokado etinin her iki tarafını da küçük bir kaseye çıkarın. Avokadoların üzerine limon suyu, tuz ve karabiber ekleyin. Bir çatalla hafifçe ezin, bir miktar parça bırakın. Karışımı tostun üzerine eşit şekilde paylaştırın. Her bir tost parçasının üzerine 2 dilim domuz pastırması koyun.
Yapışmaz tavada zeytinyağını orta ateşte ısıtın. Isındıktan sonra yumurtayı tavaya kırın ve beyazı katılaşana kadar yaklaşık 1-2 dakika pişirin. Tost ekmeğine aktarın ve diğer yumurtayla aynı işlemi tekrarlayın. Karabiberle tatlandırın.
Herşey Avokado Tostu
Avokadoyu ortasından kesin ve çekirdeğini çıkarın. Etin her iki tarafını da çıkarın ve ¼ inç kalınlığında dilimler halinde dilimleyin. Kızarmış ekmek dilimlerinin üzerine krem peyniri sürün. Avokado dilimlerini üst üste gelecek şekilde katlayın.
Küçük bir kapta beyaz susam, siyah susam, haşhaş tohumu, tuz, sarımsak ve soğanı karıştırın. Dilimlenmiş avokadonun üzerine baharat karışımının ¼ ila ½ çay kaşığı serpin.
Afiyet olsun Bahri Aykut