ÇİKOLATALI PAMUK KEK TARİFİ
Çikolatalı Pamuk Kek
İçindekiler
* 6 inçlik bir pasta yapar
3 yumurta kabuğu
1 bütün yumurta
50 gr yoğunlaştırılmış süt
35 gr sade un
15 gr kakao tozu
1/4 çay kaşığı karbonat
35g kanola yağı
Bir tutam tuz
3 yumurta akı
45 gr pudra şekeri
1/4 çay kaşığı tartar kreması
Yapılışı
Fırını bir tepsi sıcak su ile 140C'de önceden ısıtın.
6" kalıbın kenarlarını ve altını yağlayın.
Un, kakao tozu ve sodayı birlikte elekten geçirin. Bir kenara koyun.
Yağı ısıtın ve un karışımının üzerine gezdirin, hızlı bir şekilde pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar karıştırın. Bir kenara koy,
Yumurta sarısını, 1 tam yumurtayı ve yoğunlaştırılmış sütü iyice karışana kadar çırpın. Daha sonra unlu karışımı içine dökün ve iyice birleşene kadar karıştırın.
Yumurta akını köpürene kadar çırpın, katran kremasını ekleyin. Çırpmaya devam edin ve şekeri 3 seferde ekleyin. Yumuşak zirveye ulaştığınızda durun.
Bezeyi 3 parti halinde yumurta sarısı hamuruna katlayın. Yumurta aklarında iz kalmayıncaya kadar katlayın.
Hamuru fırın tepsisine dökün, hava kabarcıklarının çıkması için masanın üstüne birkaç kez vurun.
Su banyosu yöntemiyle pişirmeye gönderin. 140C'de 15 dakika, daha sonra 130C'de 75 dakika pişirilir.
Piştikten sonra hemen fırından çıkarın ve ters çevirin, 5 dakika soğumaya bırakın, ardından pişirme kalıbını ve pişirme kağıdını çıkarın ve tamamen soğuması için tekrar dik konuma getirin. Afiyet olsun Bahri Aykut