Çikolatalı kek tarifi özel


UNSUZ ÇİKOLATALI KEK


İçindekiler:


Çikolata 150 gr.

Tereyağı (tereyağı) 100 gr.

yumurta 4 u.

şeker 4 yemek kaşığı.


Hazırlık:


Çikolatayı tereyağı ile benmari usulü eritin ve ısınmasını bekleyin. Diğer yandan sarıları beyazlardan ayırın ve 2 yemek kaşığı şekerle sarıları çırpın. Diğer taraftan yumurta aklarını kalan 2 yemek kaşığı şekerle kar haline gelene kadar çırpın.

Önce yumurta sarılarını çikolata ile karıştırın ve ardından çırpılmış beyazları azar azar ve sarıcı hareketlerle ekleyin. Önceden tereyağlanmış, 20 cm'lik çıkarılabilir bir kalıba yerleştirin.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına yaklaşık 35 dk. Çıkarın, soğumaya bırakın ve en sevdiğiniz şeyle süsleyin!  Afiyet Olsun Bahri Aykut

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dut yaprağının faydaları

Tuzlu Kremalı Cheescake

Örgülü çengel Ekmeği Tarifi