İTALYAN MINESTRONE ÇORBASI
İTALYAN MINESTRONE
ETLİ VE SEBZELİ İTALYAN ÇORBASI
İtalyan minestrone çorbasının rendelenmiş parmesan peyniri ve çıtır çıtır ekmek dilimleri ile servis edilmesi tavsiye edilir. Çorbaya daha fazla acılık ve zenginlik vermek için pesto sos ile tatlandırabilirsiniz .
İçindekiler
Pastırma - 150 gram
Havuç - 2 adet (orta boy)
Pırasa - 1 sap (küçük)
Sarımsak - 1 diş
Domates püresi - 1 yemek kaşığı
Sebze suyu - 1,2 litre
Makarna - 1 su bardağı (kral veya yıldızlar, küçük)
Beyaz fasulye - 400 gram (konserve)
Tuz - tatmak
Öğütülmüş karabiber - tatmak
Fesleğen - 2 yemek kaşığı (ince kıyılmış)
Yaban havucu kökü - 150 gram
Yemek pişirmek
Pastırmayı bir kesme tahtası üzerine koyun, ardından keskin bir bıçak alın ve pastırmayı büyük parçalara ayırın, bir kaseye koyun.
Kabuğu havuçtan çıkarın, ardından yıkayın. Soyulmuş havuçları ve yaban havucuları bir kesme tahtasına aktarın ve küçük küpler halinde kesin. Pırasayı diş sarımsakla birlikte soyun, ardından soğanı doğrayın ve sarımsak dişlerini ince dilimler halinde kesin.
Derin dipli bir tencere alın, içine doğranmış domuz pastırması dilimlerini koyun ve tavayı ateşe verin. Pastırma biraz kızardığında tavayı ocaktan alın ve pastırmadan çıkan yağın yarısını boşaltın. Tencereyi tekrar ateşe koyun ve doğranmış sebzeleri içine koyun. Sebzeler biraz kızardığında domates püresini tavaya koyun ve suyu her şeyin üzerine dökün. Et suyu kaynadıktan sonra içindekileri yaklaşık 5 dakika daha pişirin.
5 dakika sonra makarnayı sebzelerle birlikte tencereye dökün ve makarna hazır olana kadar çorbayı pişirin. En sonunda, fasulye kavanozunu açın, kavanozdaki tüm sıvıyı boşaltın ve fasulyeleri sebze çorbasıyla birlikte tencereye aktarın. Bitmiş çorbayı iyice karıştırın ve tavayı ocaktan çıkarabilirsiniz (gerekirse çorbayı beğeninize göre tuzlayıp karabiber).
Bitmiş sebzeli çorbayı tabaklara dökün, ardından kıyılmış fesleğenle süsleyin ve yemeği masaya servis edin. afiyet olsun Bahri Aykut