Buharlanmış somon balığı tarifi


 ZEYTİNYAĞI BUHARLANMIŞ SOMON VE BİTKİ VINAIGRETTE. 

2 1/2 lb somon fileto

1 yemek kaşığı zeytinyağı

koşer tuzu

Sirke:

1 büyük arpacık soğanı, doğranmış

3 yemek kaşığı beyaz şarap sirkesi

2 yemek kaşığı ince doğranmış taze İtalyan maydanozu

1 yemek kaşığı çok ince doğranmış taze frenk maydanozu (bulamazsanız daha fazla maydanoz kullanabilirsiniz)

1 yemek kaşığı ince kıyılmış taze frenk soğanı

1 yemek kaşığı ince kıyılmış taze fesleğen

1 çay kaşığı ince kıyılmış taze tarhun

5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

tuzu ve karabiber

Arpacık soğanı sirkede 15 dakika bekletin. Ayrı bir kapta otlar, tuz ve karabiberi karıştırın. Somonu bir fırın tepsisine koyun ve balığın üzerine bir çorba kaşığı veya daha fazla zeytinyağı dökün. tuzu serpin.

Somonu 225F fırında 40-45 dakika yavaşça pişirin. Ortaya çıkabilecek beyaz proteinleri kazıyın (Ben kabuğunu doğrudan fırın tepsisinden çıkarıyorum, ancak balıkçınızın balığın derisini çıkarmasını sağlayabilirsiniz).

Somonu büyük parçalara bölün ve bir tabağa koyun.

Arpacık soğanını ve sirkenin çoğunu otlara ve yağa ekleyin.

 Bu nefis otlu salata somonunu somonun üzerine kaşıkla dökün.

Lezzetli ılık veya oda sıcaklığında.

Servis edin 

Afiyet Olsun Bahri Aykut



Bu blogdaki popüler yayınlar

Dut yaprağının faydaları

Tuzlu Kremalı Cheescake

Örgülü çengel Ekmeği Tarifi