BORANI TAVUK TARİFİ
BORANI
Borani, Ermeni mutfağının çok doyurucu ve lezzetli bir yemeğidir. Borani yapmak için ender bulunan malzemelere ihtiyacınız yok ve kesinlikle misafirlerinizi bu malzemelerle ısmarlamak isteyeceksiniz.
İçindekiler
tavuk - 1 adet
Tereyağı - 5-6 yemek kaşığı
Çalı fasulyesi - 400 gram (taze)
Soğan - 2 orta boy
Tuz - tatmak
Öğütülmüş karabiber - tatmak
Yumurtalar - 3 adet
maydanoz - 1 demet
Yemek pişirmek
Tavuk karkasını işleyin, yıkayın ve büyük parçalar halinde kesin. Bir tavaya 3 yemek kaşığı tereyağını koyup kızdırın ve kızgın yağda tavuk etlerini kızartın (tavuklar pişene kadar yaklaşık 12-15 dakika kızartılır).
Başka bir tava alın, üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyin ve ateşte ısıtın. 400 gram taze fasulyeyi kızgın yağa aktarıp yumuşayıncaya kadar kızarttıktan sonra bir kaba aktarın. 2 orta boy soğanı kabuğundan soyun, doğrayın ve soğanı bir fasulye tavasında kızartın (soğan şeffaf hale gelmelidir).
Kalan tereyağını, tavuğu ve fasulyeyi kızarmış soğanla birlikte tavaya ekleyin, ardından her şeyi beğeninize göre tuz ve karabiber ekleyin. 3 yumurtayı bir kasede çırpın, ardından malzemeleri elde edilen kütle ile tavaya dökün, her şeyi karıştırın ve tavayı hemen ocaktan alın.
Fırını 180 dereceye ısıtın, tavayı içine yerleştirin ve boranı yaklaşık 10 dakika pişirin. 1 demet maydanozu yıkayıp kıyın.
Bitmiş borani doğranmış otlar serpin ve masaya bir ikram olarak servis yapın. Afiyet olsun Bahri Aykut