BALLI BAHARATLI KURABİYE TARİFİ


 Pryaniki Ballı Baharatlı Kurabiye


İÇİNDEKİLER


SCALE Çerezleri:


1/2 fincan hazır kahve

1/2 su bardağı sıcak su

1 bardak tereyağı

1 su bardağı toz şeker

1 1/2 bardak bal

1-2 çay kaşığı vanilya özü

1/2 çay kaşığı yenibahar

1/4 çay kaşığı rendelenmiş hindistan cevizi

1/2 çay kaşığı anason (öğütülmüş veya sıvı ekstrakt)

2 yumurta

1 çay kaşığı beyaz sirkede eritilmiş 1 1/2 çay kaşığı kabartma tozu

1 1/2 çay kaşığı kabartma tozu

6 su bardağı çok amaçlı un

Sır:


4 1/2 su bardağı pudra şekeri

1/2 bardak süt. 


YAPILIŞI 


Orta boy bir tencerede hazır kahveyi suda eritin.

Tencerede eriyen kahveye tereyağı, şeker ve balı ekleyin. Karışımı orta ateşte kaynatın ve tereyağı eriyip şeker eriyene ve karışım homojen hale gelinceye kadar karıştırarak pişirin. Ateşten alıp geniş bir kaseye dökün. ve yaklaşık 10-15 dakika soğumaya bırakın.

Tüm baharatları ekleyin – vanilya, yenibahar, hindistan cevizi ve anason. Ayrıca tarçın, kakule, zencefil, karanfil, nane özü vb. de ekleyebilirsiniz.

Yumurtaları, sirkede eritilmiş karbonatı ve kabartma tozunu çırpın. Karışımın tamamı karıştığında biraz köpürdüğünü fark edeceksiniz.

Unu ekleyin ve büyük bir tahta kaşıkla tüm un birleşene kadar karıştırın.

Kurabiye hamurunu plastik ambalajla veya mutfak havlusuyla örtün ve oda sıcaklığında en az 4 saat veya gece boyunca bekletin.

Fırını önceden 325 Fahrenheit dereceye ısıtın. Kenarlı bir fırın tepsisini parşömen kağıdıyla hizalayın.

Kurabiye hamurunu yaklaşık 1 yemek kaşığı top şeklinde şekillendirin ve hazırlanan fırın tepsisine yerleştirin, her kurabiyenin etrafında biraz boşluk bırakın çünkü pişerken genişleyeceklerdir. Kurabiye hamurunu kaseden çıkarmak için 1 yemek kaşığı ölçü kaşığı kullanıyorum ve sonra ellerimde yuvarlıyorum. Bu, tüm kurabiyelerin aynı boyutta olmasını ve eşit şekilde pişmesini sağlayacaktır.

Önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin. Fazla pişirmeyin yoksa kurabiyeler çok sert olur.

Bu arada büyük bir kapta pudra şekeri ve sütü çırparak sır haline getirin. Vanilya, nane, badem vb. gibi bir tür öz ekleyerek sırın tadına bakabilirsiniz.

Soğuyan kurabiyeleri sosa batırın ve fazlasının akmasını sağlayın. Sırlı kurabiyeleri kuruması için bir rafa veya parşömen kağıdına yerleştirin. Sır kuruduğunda kurabiyeleri ters çevirip diğer tarafını da sırlayabilirsiniz. Kurabiyeleri sırlarken hızlı çalışın, çünkü sır kurumaya başladığında çalışmak daha zor olacaktır. Sertleşirse inceltmek için biraz daha süt ekleyebilirsiniz.

Kurabiyeleri oda sıcaklığında, ağzı kapalı bir kapta saklayın.

NOTLAR


Kurabiye hamuru yapmak için muhtemelen bir mikser kullanabilirsiniz, ancak kaliteli bir makine kullandığınızdan emin olun, çünkü bu hamur çok kalın ve ağır olacaktır ve çok güçlü olmayan bir modeli yakabilir. Hamur miktarı çok fazla, bu yüzden mikser kullanmak istiyorsanız tarifi yarıya indirmenizi tavsiye ederim. Bu tariften 105-110 kurabiye çıkıyor. Tabii ki, tarifi yarıya indirip daha az kurabiye yapabilirsiniz, ancak Pryaniki'yi genellikle tatillerde veya özel günlerde yaparız, her zaman tam partiyi yaparız, çünkü başkalarına bir sürü kurabiye dağıtırız ve birçok partide bunlardan keyif alırız. olaylar.


Saklama ve Dondurma:


Bu kurabiyelerle ilgili bir başka şaşırtıcı şey de, önceden hazırlanmalarının harika olmasıdır. Pişmiş ve sırlanmış kurabiyeler, hava geçirmez bir kapta en az bir veya iki hafta çok iyi saklanır ve bunları hava geçirmez bir kapta veya fermuarlı torbada birkaç ay boyunca dondurabilirsiniz. Kurabiyeleri çözdürmeniz yeterlidir; tadları, yaptığınız günkü kadar tazedir. 

Afiyet olsun Bahri Aykut




Bu blogdaki popüler yayınlar

Dut yaprağının faydaları

Tuzlu Kremalı Cheescake

Örgülü çengel Ekmeği Tarifi