Ballı Kek Tarifi Beş Çayı Menüsü

 

Ballı Kek

Bal, yüksek kalori içeriği nedeniyle, özellikle hastalık veya ağır fiziksel efordan sonra vücudun enerjisini geri kazanmak için çok önemlidir. Ayrıca bal, özellikle soğuk mevsimde önemli olan vücudun bağışıklığını güçlendirir. Doğası gereği bal, bakteri yok edici özelliklerinden dolayı doğal bir koruyucudur, bu nedenle bal asla küflenmez.


İçindekiler

Zor:

Yumurtalar - 2 adet.

Şeker - 1 su bardağı

Bal - 2 yemek kaşığı

Sofra sirkesi - 1 çay kaşığı

Kabartma tozu - 1 çay kaşığı

Buğday unu - 2 ve 1/2 su bardağı

Bitkisel yağ - 2 yemek kaşığı

kivi - 1 adet.

Muz - 1 adet.

krema için:

erik - 200 gram (çukurlu)

Yağ - 200 gram

Ekşi krema - 1 ve 1/2 su bardağı

Şeker - 1 su bardağı

Yemek pişirmek

Örnek için: Bir bardak alın, içine bir yumurta kırın ve biraz çırpın, ardından şekeri ekleyin, sirkeye bal ve soda ekleyin, her şeyi iyice karıştırın. Tavayı ateşe veriyoruz, içine su döküp ısıtıyoruz, tavaya içindekileri içeren bir bardak koyuyoruz (bir buhar banyosu alacaksınız) ve sürekli karıştırarak yaklaşık 10 dakika beklettikten sonra unu bardağa döküyoruz. ve yoğurun. sert hamur.

Ortaya çıkan hamuru bir bıçakla 2 yarıya kesin, her birini kek haline getirin. Ekmeği birkaç yerinden çatalla delin. Fırını yaklaşık 180 dereceye ısıtın, ardından bitkisel yağ ile yağlayın, bir fırın tepsisi hazırlayın, hazırlanan kekleri yayın ve yaklaşık 20-30 dakika pişirin, ardından fırından çıkarın ve bir kenara koyun. Kremayı hazırlamak için: Kuru erikleri akan su altında yıkayın, ardından bir bardağa koyun ve üzerine ılık su dökün, 15 dakika kadar ıslanması için bekletin. Erikler yumuşayınca küçük parçalar halinde kesin. Yumuşatılmış tereyağını bir kaseye koyun, ardından ekşi kremayı koyun ve iyice çırpın. Kıyılmış kuru erikleri hazırlanan karışıma koyun, ardından şeker serpin ve her şeyi iyice karıştırın.

Kek soğuduğunda, her birini 2 yarıya kesin, ardından her bir tabakayı krema ile kaplayın ve üst üste koyun. Kekin ıslanması için yaklaşık 30-40 dakika serin bir yerde bekletin.

En sonunda kiviyi bir muzla soyun (tabii ki bu meyveler Belarusça değil ama pastaya ek lezzet ve tat katıyorlar), ince halkalar halinde kesin, ardından pastayı onlarla süsleyin ve hemen servis yapın. Afiyet olsun Bahri Aykut 

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dut yaprağının faydaları

Tuzlu Kremalı Cheescake

Örgülü çengel Ekmeği Tarifi