Ballı Kek Tarifi Beş Çayı Menüsü
Ballı Kek
Bal, yüksek kalori içeriği nedeniyle, özellikle hastalık veya ağır fiziksel efordan sonra vücudun enerjisini geri kazanmak için çok önemlidir. Ayrıca bal, özellikle soğuk mevsimde önemli olan vücudun bağışıklığını güçlendirir. Doğası gereği bal, bakteri yok edici özelliklerinden dolayı doğal bir koruyucudur, bu nedenle bal asla küflenmez.
İçindekiler
Zor:
Yumurtalar - 2 adet.
Şeker - 1 su bardağı
Bal - 2 yemek kaşığı
Sofra sirkesi - 1 çay kaşığı
Kabartma tozu - 1 çay kaşığı
Buğday unu - 2 ve 1/2 su bardağı
Bitkisel yağ - 2 yemek kaşığı
kivi - 1 adet.
Muz - 1 adet.
krema için:
erik - 200 gram (çukurlu)
Yağ - 200 gram
Ekşi krema - 1 ve 1/2 su bardağı
Şeker - 1 su bardağı
Yemek pişirmek
Örnek için: Bir bardak alın, içine bir yumurta kırın ve biraz çırpın, ardından şekeri ekleyin, sirkeye bal ve soda ekleyin, her şeyi iyice karıştırın. Tavayı ateşe veriyoruz, içine su döküp ısıtıyoruz, tavaya içindekileri içeren bir bardak koyuyoruz (bir buhar banyosu alacaksınız) ve sürekli karıştırarak yaklaşık 10 dakika beklettikten sonra unu bardağa döküyoruz. ve yoğurun. sert hamur.
Ortaya çıkan hamuru bir bıçakla 2 yarıya kesin, her birini kek haline getirin. Ekmeği birkaç yerinden çatalla delin. Fırını yaklaşık 180 dereceye ısıtın, ardından bitkisel yağ ile yağlayın, bir fırın tepsisi hazırlayın, hazırlanan kekleri yayın ve yaklaşık 20-30 dakika pişirin, ardından fırından çıkarın ve bir kenara koyun. Kremayı hazırlamak için: Kuru erikleri akan su altında yıkayın, ardından bir bardağa koyun ve üzerine ılık su dökün, 15 dakika kadar ıslanması için bekletin. Erikler yumuşayınca küçük parçalar halinde kesin. Yumuşatılmış tereyağını bir kaseye koyun, ardından ekşi kremayı koyun ve iyice çırpın. Kıyılmış kuru erikleri hazırlanan karışıma koyun, ardından şeker serpin ve her şeyi iyice karıştırın.
Kek soğuduğunda, her birini 2 yarıya kesin, ardından her bir tabakayı krema ile kaplayın ve üst üste koyun. Kekin ıslanması için yaklaşık 30-40 dakika serin bir yerde bekletin.
En sonunda kiviyi bir muzla soyun (tabii ki bu meyveler Belarusça değil ama pastaya ek lezzet ve tat katıyorlar), ince halkalar halinde kesin, ardından pastayı onlarla süsleyin ve hemen servis yapın. Afiyet olsun Bahri Aykut