TONBALIKLI PATLICAN KATMERLİSİ TARİFİ


 Ton balıklı Patlıcan Kaymerlisi 

Yaklaşık 10-12 adet patlıcan tarağı için malzemeler:

2 adet büyük yuvarlak patlıcan

2 adet yuvarlak domates

160 gr yağda ton balığı

250 gr mozarella

100 gr pirinç

2 yemek kaşığı fesleğen pesto

bir tutam kekik

tuz

biber. Patlıcan kaymerlisi 

Patlıcanları yıkayıp, kesip uzunlamasına kalın dilimler halinde keserek patlıcan turtalarını hazırlayın. Patlıcan dilimlerini yapışmaz yüzeyli ızgarada her iki tarafı da kızartılır.

Pirinci kaynayan tuzlu suda haşlayın, al dente olarak süzün ve üzerine pesto ve biraz zeytinyağı gezdirin. Soğumaya bırakın.

Domatesleri temizleyip dilimler halinde kesin. Ayrıca mozarellayı dilimler halinde kesin ve ton balığını konserve yağından boşaltın.

Hafif tuzlu patlıcan dilimi üzerine bir kaşık dolusu pesto pirinci koyarak patlıcan taretlerini birleştirin. Bir dilim patlıcan ve bir dilim domates, biraz ufalanmış ton balığı ve bir dilim mozzarella peyniri ile kaplayın. Daha sonra bir dilim patlıcanla bitirin.

Elde edilen patlıcan turtalarını pişirme kağıdıyla kaplı bir fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıtılmış konveksiyonlu fırında 180 derecede yaklaşık 5 dakika veya mozzarella erimeye başlayana kadar geçirin.

Patlıcan katmerlisi  taze kekikle süsleyip servis yapın.

Afiyet olsun Bahri Aykut




Bu blogdaki popüler yayınlar

Dut yaprağının faydaları

Tuzlu Kremalı Cheescake

Örgülü çengel Ekmeği Tarifi