Baharatlı ızgara kalamar tarifi
Baharatlı Izgara Kalamar Salatası Tarifi
Bu mükemmel baharatlı deniz mahsulleri
4 KİŞİLİK
İHTİYACIN OLACAK MAZEMELER
1 lb kalamar, temizlenmiş, dokunaçları başka bir kullanım için ayrılmış
1⁄2 yemek kaşığı fıstık veya kanola yağı
Tatmak için tuz ve karabiber
1 misket limonunun suyu
1 yemek kaşığı balık sosu
1 yemek kaşığı şeker
1⁄2 yemek kaşığı biber sarımsak sosu (tercihen sambal oelek)
4 su bardağı su teresi (Tereyi bulmak her zaman kolay olmuyor. Bebek roka, hatta birkaç avuç fesleğen yaprağı bile buradaki yerini kolaylıkla alabilir.)
1 küçük salatalık, soyulmuş, çekirdeği çıkarılmış ve kibrit çöpü şeklinde kesilmiş
1 orta boy domates, doğranmış
1⁄2 kırmızı soğan, çok ince dilimlenmiş
1⁄4 su bardağı kavrulmuş fıstık
NASIL YAPILIR
Bir ızgarayı önceden ısıtın.
Kalamar gövdelerini yağa bulayın ve bolca tuz ve karabiberle tatlandırın.
Izgara çok sıcak olduğunda kalamar ekleyin ve her yeri hafifçe kömürleşene kadar yaklaşık 5 dakika ızgara yapın.
Limon suyunu, balık sosunu, şekeri ve biber sosunu bir karıştırma kabında birleştirin ve karıştırmak için çırpın.
Izgara kalamarını 1⁄2" halkalara dilimleyin.
Bir salata kasesine kalamar, su teresi, salatalık, domates, soğan ve fıstıkları sosla birlikte atın.
Salatayı 4 tabağa paylaştırın.
Kalamar kızartmak, zorluk kategorisinde ayakkabı bağlamanın ve yatağını toplamanın hemen yanında yer alıyor, ancak çoğu insanve bunları ya bütünüyle yüksek ateşte 5 dakikadan fazla olmayacak şekilde ızgaralayın ya da halkalar halinde kesip zeytinyağında soteleyin. servis Tabağı için hazır Afiyet Olsun Bahri Aykut