Bademli tavuk tarifi


 BADEMLİ TAVUK

Badem fıstığının sık kullanımı ile beyin aktivitesinde artış, strese karşı direnç olur ve badem uykusuzluk, bronşiyal astım, stomatit ve zatürreye de yardımcı olur. Bademden yapılan sütü biraz içerseniz mide yanmasından kurtulabilirsiniz.

İçindekiler

Havuç - 2 adet (orta boy)

Ampul - 3 adet (orta)

Kereviz - 2 sap

Bitkisel yağ - 2 yemek kaşığı

Badem - 100 gram (soyulmuş)

Tavuk suyu - 1 ve 1/2 su bardağı

Tuz - tatmak

Öğütülmüş karabiber - tatmak

Matzo - 100 gram (rendelenmiş veya galeta unu)

tavuk göğsü - 4 adet

Yemek pişirmek

Havuçları ve kerevizi kabuklarından soyun, ardından ince tabaklar halinde doğrayın, ardından soğanları kabuğundan soyun ve doğrayın.

Bir tava alın, içine bitkisel yağ dökün ve ateşe verin. Bademleri kızgın yağa atıp 2-3 dakika kadar kavurun ve kızaran fındıkları kaşık yardımıyla bir kaba aktarın ve kenara alın.

Doğranmış havuçları soğan ve kerevizle bademlerin altından tavaya koyun, yaklaşık 5-7 dakika kızartın, ardından sebzeleri tavuk suyuyla (yarım bardaktan biraz daha fazla dökmeniz gerekir), tuz ve karabiberle doldurun. beğeniniz Isıyı yüksek seviyeye getirin ve sebzeleri yaklaşık 15 dakika (yumuşayana kadar) pişirin, ardından matzoyu kavrulmuş bademlerle tavaya dökün, her şeyi iyice karıştırın ve tavayı ocaktan alın.


Tavuk göğüslerini yıkayın, içlerini doldurmak için cepleri küçük olacak şekilde bir kenarlarını kesin. Bir kaşık alın ve tavadaki her bir cebe dolguyu koyun, ardından cildi düzeltin ve sıkıca bastırın.

Fırını açın ve 200 dereceye kadar ısınmasına izin verin. Doldurulmuş tavuk göğsünü bir fırın tepsisine yerleştirin (doldurma üstte olmalıdır) ve parlak altın rengi görünene kadar yaklaşık 25 dakika fırına koyun. Tavayı fırından çıkarın ve bir spatula kullanarak tavuk göğsünü bir tabağa aktarın, ardından sıcak tutmak için bir kapakla örtün.

Bir tencere alın, kalan tavuk suyunu ve fırın tepsisinde kalan suyu içine dökün, her şeyi karıştırın ve ateşe verin. Sos kaynadıktan sonra bir kaseye dökün ve tavuk göğsü ile birlikte sıcak servis yapın.

Afiyet olsun Bahri Aykut

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dut yaprağının faydaları

Tuzlu Kremalı Cheescake

Örgülü çengel Ekmeği Tarifi