BADEMLİ KURABİYE TARİFİ
BADEMLİ KURABİYE TARİFİ
Tarçının kendine has aroması ve tadı içerdiği yağdan gelmektedir. Tarçın bir baharat olarak eski zamanlardan beri bilinmektedir, genellikle hükümdarlara hediye olarak sunulurdu. Tarçının MÖ 2. binyıldan önce Çin'den Eski Mısır'a ithal edildiği bilinmektedir.
İçindekiler
badem - 1 yemek kaşığı
Yumurtalar - 1 adet
Esmer şeker - 3 yemek kaşığı
Tereyağı - 150 gram
Buğday unu - 1 su bardağı
şeker - 3 yemek kaşığı
Tarçın - 1 tutam (öğütülmüş)
Yemek pişirmek
Bir tava alın, içine badem dökün ve kısık ateşte koyun (tava kuru olmalıdır), fındıkları biraz kurutun, soyun ve havanda veya bıçakla küçük kırıntılara öğütün.
Bir kaba alın, içine bir yumurta kırın, esmer şekeri döküp yumurta ile çırpın, ardından 150 gram yumuşamış tereyağı koyun, badem ve unu ekleyin, hamuru yoğurun.
Bitmiş hamurdan 9 büyük top yuvarlayın, ardından yuvarlak bir kek haline getirin. Tarçın ve şekeri bir kapta karıştırın ve bu karışımla keklerin üzerine serpin.
Fırını yaklaşık 180 dereceye kadar önceden ısıtın. Hazırladığınız kurabiyeleri fırın tepsisine dizin ve üzerleri kızarana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
Afiyet olsun Bahri Aykut