BADEMLİ AYVA TATLISI


 BADEMLİ AYVA TATLISI 

ÖZBEK'TE AYVA

Badem dolgulu ayva pişirmek için bir kazan veya benmari yoksa fırını kullanın, bunun için ayva yarımlarını ızgaraların üzerine yerleştirin, alttan su dolu bir fırın tepsisine yerleştirin ve ayvaları yaklaşık 30 pişirin. -35 dakika, sıcaklık yaklaşık 180-200 derece olmalıdır.


İçindekiler

Ayva - 4 adet

Badem - 300 gram

şeker - 200 gram

Su - 1-2 bardak

Yemek pişirmek

4 ayvayı akan suda yıkayın, ardından her birinin çekirdeklerini çıkarın ve meyveleri tekrar durulayın.

300 gram bademi bir karıştırıcıda öğütün (blender yerine normal bir bıçak kullanabilirsiniz), ardından bir kapta 200 gram toz şekerle karıştırın.

Bir ayvanın yarısını alın ve içini şeker ve badem karışımıyla doldurun, kalan ayva yarımları için de aynısını yapın.

Bir kaskan alın (bir kaskana sıradan düdüklü tencere veya çift kazan denir, sadece birkaç katmanı vardır, yani mantı veya diğer ürünleri döşemek için tepsiler) ve içine 1-2 bardak su dökün, ardından doldurulmuş yarımları yerleştirin ayvaları rendeleyin ve yaklaşık 35-40 dakika pişirin.

Bunun üzerine Özbek'te bademli ayvanın hazırlanışı bitti, sofraya ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun Bahri Aykut

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dut yaprağının faydaları

Tuzlu Kremalı Cheescake

Örgülü çengel Ekmeği Tarifi