Badem gevreği çukulata bazlı yoğurt lu kek tarifi


 Badem Gevreği Çikolata Bazlı Yoğurtlu Kek

Bileşen

*Bu tariften 4 inçlik bir kek elde edilir.

Taban için:

200 gr çikolatalı bisküvi (ben Hershey's'i kullandım ama siz başka markaları ve hatta oreo'yu da kullanabilirsiniz!)

50 gr tereyağı

Kek için:

150 gr sade un

1/2 çay kaşığı kabartma tozu

100 gr pudra şekeri

100 gr tereyağı

2 küçük yumurta

1/4 çay kaşığı vanilya özü

3/4 bardak Kadife çiçeği yoğurdu (istediğiniz herhangi bir tadı alın!)

4 yemek kaşığı süt

Bademli gevrek

YAPILIŞI 

* Fırını 180'C'de önceden ısıtın

1. 50gr tereyağını iki kez kaynatın, soğumaya gönderin.

2. Bisküviyi iyice incelene kadar (arasında sıkışmış varsa kremayı çıkarın).

3. Eritilmiş tereyağını bisküvilerle karıştırın ve kaşığın tersiyle kalıbın tabanına bastırın. Bir kenara koyun.

4. Tereyağı ve şekeri krema kıvamına gelene kadar krema haline getirin.

5. Vanilya aromalı çırpılmış yumurtaları yavaş yavaş karışıma ekleyin .

6. Yoğurt ekleyin.

7. Elenmiş unu ekleyin.

8. Yumuşak damlama kıvamına gelinceye kadar karışıma süt ekleyin.

9. Bisküvi karışımıyla kapladığımız fırın tepsisine karışımı dökün.

10. Karışımın üzerine badem pullarını serpin.

12. ÖNEMLİ NOT: kek kalıbını başka bir fırın tepsisinin üzerine koyun. Çünkü kalıptan bir miktar yağın sızmasını beklemelisiniz, bunlar bisküvi karışımında kullandığımız tereyağından geliyor. Ancak çıkarılabilir bazlı bir teneke kullanmıyorsanız bu adımı göz ardı edebilirsiniz.

11. 35 dakika pişirin. 

Not: Kekin iyi pişip pişmediğini kekin ortasına bir kürdan batırarak kontrol edin. Temiz çıkması lazım 

Afiyet Olsun Bahri Aykut



Bu blogdaki popüler yayınlar

Dut yaprağının faydaları

Tuzlu Kremalı Cheescake

Örgülü çengel Ekmeği Tarifi