Badem bezi yuvası Tarifi
BADEM BEZİ YUVASI)
BADEM BEZİ
Beze pişirmek için birkaç basit kural vardır:
Bezeyi olabildiğince esnek yapmak için, çırpmadan önce yumurta aklarını soğutduğunuzdan emin olun.
Proteinleri çırparken, onlara küçük bir tutam tuz eklemek en iyisidir.
Yumurta aklarını çırpma kabı tamamen kuru olmalıdır çünkü küçük bir damla su bile bezeyi bozabilir.
Bezeyi fırında pişirirken ısıyı sürekli takip edin, 90 ile 110 derece aralığının dışına çıkmamalıdır. Sıcaklık 90 derecenin altına düşerse beze kızarmaz, 110 dereceyi geçerse beze çok kuru olur.
İçindekiler
Yumurta akı - 2 adet
Şeker - 1 su bardağı
badem - 1 su bardağı
Bitkisel yağ - 1 yemek kaşığı (kokusu giderilmiş)
Yemek pişirmek
2 yumurtanın beyazını yumurtalardan ayırın ve yaklaşık 1 saat soğuması için buzdolabına koyun. Daha sonra soğutulmuş yumurta aklarını buzdolabından çıkarın ve kaseye bir miktar toz şeker ekleyin. Proteinleri çırparken yavaş yavaş toz şeker ekleyin, sonunda kalın bir köpük almalısınız. Ortaya çıkan protein kreması çok yoğun olmalı ve şeklini korumalıdır.
Bir blender alın, içine bir bardak badem dökün ve öğütün.
Doğranmış bademleri protein beze kasesine ekleyin ve her şeyi hafifçe karıştırın.
Bir fırın tepsisi alın ve duvarlarını bitkisel yağla yağlayın, ardından protein-badem kütlesini fırın tepsisine yaymak için bir kaşık kullanın (beze şekli kırlangıç yuvasına benzemelidir).
Fırını açın ve yaklaşık 100 dereceye kadar ısınmasına izin verin, ardından fırına bir fırın tepsisi yerleştirin ve bezeyi yaklaşık 55-60 dakika pişirin.
Fırın tepsisini fırından çıkarın, bezeyi biraz soğumaya bırakın, ardından ikramı masaya servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun Bahri Aykut