Avakado ve tatlı patates size özel bir tarif hazırladım mutlaka deneyin

 Kinoa, Avokado ve Tatlı Patates Timbale

 


Yapılışı 


Hazırlama süresi: 20 dakika

Pişirme süresi: 1 saat 15 dakika

Toplam süre: 1 saat 35 dakika

Porsiyon: 3

Harika görünen ve tadı daha da iyi olan lezzetli, besleyici yoğun yığınlar.

İçindekiler

2 su bardağı pişmiş tatlı patates; durulanmış ve kurutulmuş

2 çay kaşığı hindistancevizi yağı

1/2 yemek kaşığı. kurutulmuş İtalyan otları

Kosher deniz tuzu, tatmak için

Tatmak için taze çekilmiş karabiber

1 su bardağı kinoa (çok renkli kinoa kullandım ama herhangi biri işe yarar); ıslatılır ve durulanır.

2 su bardağı düşük sodyumlu sebze suyu

1 yemek kaşığı. misket limonu suyu

1 çay kaşığı. taze fesleğen; kıyılmış

1/4 su bardağı ince doğranmış kırmızı soğan

1 büyük olgun avokado; küp şeklinde

1 büyük avuç organik filiz

3 (8 ons) ramekin tabağı

talimatlar

Fırını 400F'ye ısıtın.

Tatlı patatesleri temizleyene kadar fırçalayın ve durulayın. Kuru patates.

Bir çatalla tatlı patateslerin kabuğunu birkaç kez delin.

Tatlı patatesleri bir fırın tepsisine koyun ve 50-60 dakika pişirin.

Orta boy bir tencerede 2 su bardağı sebze suyunu kaynatın ve kinoayı ekleyin. Kinoayı tekrar kaynatın, ardından üzerini kapatın ve ısıyı 15 dakika orta/düşük seviyeye indirin.

Kinoa bittiğinde et suyunun çoğu emilmelidir. Ateşten alın ve kapağı çıkarın, ardından karıştırın ve kinoayı soğumaya bırakın.

Büyük bir karıştırma kabına soğutulmuş kinoayı ekleyin ve limon suyu, kırmızı soğan ve fesleğenle karıştırın. Biraz deniz tuzu ve karabiber serpin ve bir kenara koyun.

Pişen tatlı patatesler bittiğinde fırından çıkarın ve yaklaşık 10 dakika soğumaya bırakın. Bitmiş tatlı patatesleri bir kesme tahtası üzerine koyun ve bitmiş tatlı patatesleri küpler halinde kesin.

Küp doğranmış tatlı patatesleri ayrı bir karıştırma kabına koyun ve eritilmiş hindistancevizi yağı, kurutulmuş İtalyan otları, deniz tuzu ve karabiberi ekleyin. Eşit şekilde kaplamak için dikkatlice karıştırın, ancak tatlı patatesleri tamamen ezmemeye dikkat edin.

İçlerini hindistancevizi yağı ile hafifçe yağlayarak ramekinlerinizi hazırlayın.

Tatlı patateslerinizin 1/3'ünü alın ve ramekinin dibine yavaşça koyun.

Ardından, doğranmış avokadonuzun 1/3'ünü alın ve nazikçe tatlı patateslerin üzerine koyun, ardından kinoanızın 1/3'ünü alın ve hafifçe diğerlerinin üzerine bastırın. Bunu 3 ramekin için de yapın.

Kaseleri ayrı servis tabaklarına yavaşça ters çevirin. Yığınlar kendi kendine gevşemelidir, ancak çıkmazsa, dikkatlice bir tereyağı bıçağı sokun ve kenarlarından sonuna kadar kaydırın.

Her yığını filizlerle doldurun ve tadını çıkarın!  Afiyet Olsun Bahri Aykut

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dut yaprağının faydaları

Tuzlu Kremalı Cheescake

Örgülü çengel Ekmeği Tarifi