ARAPÇA KATAREF


 ARAPÇA KATAEF

Kataef krepleri genellikle sadece bir tarafı kızartılır ve ateş orta olmalıdır. Bu şekilde kızartılan pankeklerin yüzeyi beyaz olacak ama merak etmeyin çiğ olmayacak ama birbirine çok kolay yapışacaktır.

İçindekiler

Doldurmak için:

Ceviz - 200 gram (soyulmuş)

Şeker - 1/2 su bardağı

Tarçın - tutam (zemin)

Bitkisel yağ - 1/2 su bardağı

Pudra şekeri - 1 yemek kaşığı

şurup için:

Su - 1 bardak

Şeker - 1 su bardağı

Limon suyu - 1/4 çay kaşığı

Bal - 2 yemek kaşığı

Krep için:

kuru maya - 2 çay kaşığı

Şeker - 1 yemek kaşığı

Süt - 2 su bardağı (ılık)

Buğday unu - 2 su bardağı

Tuz - 1 çay kaşığı

Su - 1/3 su bardağı

Limon suyu - 1 yemek kaşığı

Yemek pişirmek

Krep dolgusunu hazırlamak için: cevizleri bir karıştırıcıya aktarın, ardından üzerine toz şeker, öğütülmüş tarçın ekleyin ve her şeyi doğrayın.

Şerbeti hazırlamak için: Bir tencereye bir bardak su dökün ve ateşe verin. Su kaynayınca toz şeker ve ballı limon suyunu tavaya ekleyin, her şeyi karıştırın ve şerbeti yaklaşık 3-5 dakika pişirin. Şurup tenceresini ocaktan alın.

Krep hamurunu hazırlamak için: Bir bardak alın, ılık sütle doldurun, içine mayayı dökün ve sulandırın. Bir bardak seyreltilmiş mayayı yaklaşık 10 dakika ılık bir yere koyun. Bir bardak alın, içine maya, başka bir bardak süt, 1/3 bardak su ve limon suyu dökün, ardından elenmiş unu tuzla ekleyin ve her şeyi iyice karıştırın (tüm topakları çıkarmaya çalışın). Kataef hamurunun olduğu kabı yaklaşık 1 saat ılık bir yere koyun (hamurun kıvamı krep yapmaktan biraz daha koyu olmalı, ancak börek yapmak kadar kalın olmamalıdır).


Tavayı ateşe koyun ve içine bitkisel yağ dökün. Yağ kızdığında üzerine pankekleri kızartmaya başlayın (her kataef pankekinin sadece bir tarafı olmak üzere yaklaşık 2-3 dakika kızartılması gerekir). Masanın üzerine kağıt havlu koyun (fazla yağın tamamını emmesi için havlu gerekir) ve bitmiş krepleri üzerlerine yayın (kreplerin kızartılmamış tarafı üstte olmalıdır).

Dolguyu her gözleme üzerine yerleştirin, ardından krepleri ikiye katlayın ve tamamen birbirine yapışmaları için kenarlarını aşağı doğru bastırın.

Bir pankek alın ve şuruplu tavaya daldırın, ardından pankeki servis tabağına alın (diğer pankeklerle aynısını yapın), sonunda her pankeki pudra şekeri serpin.

Bu, kataef kreplerinin hazırlanmasını tamamlar, masaya bir ikram sunabilirsiniz. Afiyet olsun Bahri Aykut

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dut yaprağının faydaları

Tuzlu Kremalı Cheescake

Örgülü çengel Ekmeği Tarifi