Antepfıstıklı limonlu kurabiye tarifi
Antep fıstıklı limonlu kurabiye.
İçindekiler:
tereyağı - 170 gr
şeker - 200 gr
yumurta - 1 adet.
limon - 1 adet.
nane - 3-4 dal
antep fıstığı - 50 gr
un - 280 gr
üzeri için pudra şekeri
Hazırlanışı
1. Tereyağını buzdolabından önceden çıkarın, oda sıcaklığında yumuşak olmalıdır. Hazır olunca bir bardağa alıp mikserle 5 dakika çırpın. Ardından şekeri ekleyip 3 dakika daha çırpın.
2. Daha iyi bir aroması ve tadı olduğu için esmer şeker kullanmak daha iyidir, ancak bu kritik değildir, normal şeker de uygundur.
3. Limon kabuğunu rendeleyin ve naneyi bıçakla doğrayın.
4. Kabuğu ve naneyi yağ karışımına dökün, antep fıstığını ekleyin. Bütün olarak ekleyebilir veya biraz doğrayabilirsiniz, hepsi onları kurabiyede ne kadar hissetmek istediğinize bağlıdır. Bir yumurtayı kırın.
5. Karışımı bir karıştırıcı ile karıştırın ve un ekleyin. Daha sonra ellerinizle karıştırmanız gerekiyor. Güzel bir üniforma topunuz olacak.
6. Hamuru streç filme sarın ve iki saat buzdolabında bekletin.
7. İki saat sonra hamuru buzdolabından çıkarın, daha elastik hale gelecektir. Ceviz büyüklüğünde toplar halinde yuvarlamak için parçaları sıkıştırın. Onları parşömen üzerine yayın. Her şey dolduğunda, topları bardağın alt kısmıyla düzleştirin. 1 cm yüksekliğinde diskler alın. Pişirme kalıplarını da kullanabilirsiniz.
8. 180 derecede 10 dakika pişirin. Kenarları kızarmaya başlar başlamaz çıkarın. Kurabiyeler soğurken siz muhallebiyi yapın. Bunu yapmak için derin bir kaseye yarım limon sıkın ve 50–100 gr pudra şekeri dökün. İyice karıştırın. Kalın bir macun yapmalısın. Soğuyan kurabiyelerin üzerine dökün ve antep fıstığı serpin. 10 dakika sonra buzlanma sertleşecek ve kurabiyeler hava geçirmez bir kapta katlanabilir.
Afiyet olsun! Bahri Aykut