Antep mutfağı doğrama tarifi



Antep mutfağından Doğrama Tarifleri 


Malzemeler

500 gr parça et

1 baş sarımsak

1 büyük soğan

1 kg patlıcan

500 gr domates

1 yemek kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı biber salçası

Tuz

2 sivri biber

2 salçalık kırmızıbiber

1 kase nohut

2 limonun suyu

1 tatlı kaşığı nane

1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı


Yapılışı 

Önceden ıslattığınız nohudu, domates ve biber salçasını, eti, doğranmış soğanı 2 bardak suyla pişirin. Pişmiş etin üzerine iri parçalar şeklinde doğranmış patlıcan, domates, halka doğranmış sarımsak ve doğranmış biberleri ekleyin. Karışıma limon suyu ilave ederek 10 dakika daha pişirin. Ayrı bir tavada yağı ısıtın nane ve pul biber katarak yağı hafifçe kızdırın. Pişen yemeğin üzerine sıcak tereyağlı ilave ederek sıcak servis yapın. Yanına tercihe göre pilav yakışır.  Afiyet Olsun Bahri Aykut


 

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dut yaprağının faydaları

Tuzlu Kremalı Cheescake

Örgülü çengel Ekmeği Tarifi