Ananasıl biber soslu balık

 


ANANASLI BİBER SOSLU BALIK

MALEZYA'DA BALIK

Yukarıdaki tarife göre, yoğun etli herhangi bir deniz balığını belirgin bir balık kokusu olmadan pişirebilirsiniz. Ananas yerine yeşil papaya kullanmayı deneyin - tadı ve aroması farklı olacak, ancak daha az ilginç olmayacak.


İçindekiler

Acı biber - 5 adet (küçük)

Hindistan cevizi sütü - 1 kavanoz (yaklaşık 200 mililitre)

Levrek - 1 adet (yaklaşık 600 gram)

Zerdeçal - 1 çay kaşığı (öğütülmüş)

ananas - 150 gram (olgun)

Tuz - tatmak

Yemek pişirmek

5 acı biberin çekirdeklerini çıkarın, parçalara ayırın ve bir karıştırıcıda öğütün (biraz hindistan cevizi sütü eklemeyi unutmayın).

Ortaya çıkan süt-biber karışımını bir tencereye dökün, ardından kalan hindistancevizi sütünü içine dökün ve karışımı kaynatın. Ardından tencereyi ocaktan alın.


Levrekleri pullarından soyun, yüzgeçli kafasını çıkarın ve konulan karkası 3 parçaya bölün. Balığı biber ve hindistan cevizi sütü karışımıyla bir tencereye aktarın, 1 çay kaşığı zerdeçal ekleyin, ardından tencereyi ateşe koyun ve levreği yaklaşık 5 dakika pişirin.

Ananasın kabuğunu soyun, sert çekirdeğini çıkarın ve kalan posayı küçük parçalar halinde kesin.

Ananas parçalarını levrekli bir tencereye aktarın ve yemeği yaklaşık 2-2,5 dakika ısıtın, ardından her şeyi beğeninize göre tuzlayın.

Bu, acı soslu balıkların hazırlanmasını tamamlar, tercihen haşlanmış pirinçle masaya bir ikram sunabilirsiniz. 

Afiyet olsun Bahri Aykut

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dut yaprağının faydaları

Tuzlu Kremalı Cheescake

Örgülü çengel Ekmeği Tarifi