KARİDES SALATASI TARİFİ
İÇİNDEKİLER
1 poundjumbo pişmemiş taze veya dondurulmuş karides (pound başına 21 ila 25, eritmeye gerek yok), soyulmuş ve kabuğu çıkarılmış
1 yemek kaşığıpirinç sirkesi
1 karanfilsarımsak
1/4orta kırmızı soğan
1orta Farsça salatalık
1 demettaze frenk soğanı
6 ila 8 dalDereotu
1orta limon
1/4 fincanKewpie mayonez
2 yemek kaşığısade yoğurt
2 çay kaşığıDijon hardalı
1 çay kaşığıkoşer tuzu, artı suyu tuzlamak için daha fazlası
1 çay kaşığıtaze çekilmiş karabiber
Servis için kızarmış ekmek veya salata yeşillikleri (isteğe bağlı)
TALİMATLAR
Büyük bir tencerede çok tuzlu su kaynatın. Bu arada, büyük bir kaseyi yarıya kadar buzla doldurun ve üzerini örtecek kadar soğuk su ekleyerek bir buz banyosu yapın. Bir fırın tepsisini çift kat kağıt havluyla kaplayın.
Kaynayan suya 1 pound pişmemiş karides ve 1 yemek kaşığı pirinç sirkesi ekleyin. Karidesler pembeleşene ve tamamen pişene kadar yaklaşık 2 dakika kaynatın. Süzün, ardından karidesi buz banyosuna aktarın. Soğuduktan sonra, karidesleri tekrar süzün ve kalan buz küplerini atın. Karidesleri kağıt havluların üzerine aktarın ve kuruması için tek bir kat halinde düzenleyin.
Aşağıdakileri hazırlayın, her birini tamamlarken aynı orta boy kaseye ekleyin: 1 diş sarımsağı bir Microplane üzerinde kıyın veya rendeleyin. 1/4 orta boy kırmızı soğanı (yaklaşık 1/3 bardak) ince ince doğrayın. 1 orta boy İran salatalığını uzunlamasına ikiye bölün; tohumları bir kaşıkla çıkarın, ardından salatalığı ince ince doğrayın. 2 yemek kaşığı elde edene kadar 10 ila 12 taze dereotu dalının yapraklarını ve yumuşak saplarını ince ince doğrayın. 1/4 fincan elde edene kadar 1 demet taze frenk soğanı ince ince doğrayın. 1 orta boy limonun kabuğunu ince rendeleyin. 1 çorba kaşığı olana kadar limonu sıkın.
1/4 su bardağı Kewpie mayonezi, 2 yemek kaşığı sade Yunan yoğurdu, 2 çay kaşığı Dijon hardalı, 1 çay kaşığı koşer tuzu ve 1 çay kaşığı karabiber ekleyin. Birleştirmek için karıştırın.
Karidesleri pansumana ekleyin ve eşit şekilde kaplanana kadar fırlatın. Tadına bakın ve gerektiği gibi daha fazla koşer tuzu ekleyin. İstenirse kızarmış ekmek veya salata yeşillikleri üzerinde servis yapın. Bahri Aykut