PARMA TARZI PATLICAN YEMEĞİ TARİFİ


PARMA TARZI PATLICANLAR TARİFİ 

Ana maddesi patlıcan olan bir yemeğin her zaman lezzetli bir tadı ve aroması vardır ve bu yemek aynı zamanda çok sağlıklıdır. Patlıcan içeren birçok yemek var ama Parma güveci özel ilgiyi hak ediyor.


İçindekiler

patlıcan - 4 adet (büyük)

Buğday unu - 1 - 2 yemek kaşığı

Tuz - tatmak

Bitkisel yağ - 2 - 3 yemek kaşığı

Domates - 1/2 kilogram (olgun)

fesleğen - 1 demet

Öğütülmüş karabiber - tatmak

Mozzarella peyniri - 250 gram

Parmesan peyniri - 100 gram (rendelenmiş)

Yemek pişirmek

Patlıcanı ince uzun şeritler halinde kesin ve ardından soğuk tuzlu su dolu bir kaseye koyun. Yaklaşık yarım saat sonra patlıcanları sudan çıkarıp biraz sıkın. Ateşe bir tava koyun ve içine bitkisel yağ dökün. Unu bir kaseye dökün ve sıkılmış patlıcanları içinde yuvarlayın. Yağ kızınca patlıcanları içine atın ve kızarana kadar kızartın. Masanın üzerine kağıt havlu yayın (fazla yağın tamamını emmesi için havlu gerekir) ve üzerlerine kızarmış patlıcan koyun.


Fesleğenli domatesleri akan suda yıkayın ve biraz kurutun. Domatesleri soyun (bunun için domatesleri kaynar suya batırın ve yaklaşık 30 saniye orada tutun, ardından domatesleri soğuk suya aktarın). Domatesleri bir kesme tahtası üzerine alın ve küçük küpler halinde kesin, ardından fesleğen yapraklarını doğrayın. Tavayı ateşe koyun, ardından doğranmış domatesleri fesleğenle içine koyun (tavaya yağ dökmenize gerek yok), her şeyi beğeninize göre tuz ve karabiber koyun ve homojen bir sos elde ettiğinizde sebzeleri kendi suyunda pişirin, tavayı ocaktan alın.

Bir fırın tepsisi alın, bitkisel yağ ile yağlayın, tabağa biraz sos dökün ve düzeltin. Patlıcan şeritlerini tek sıra şeklinde dizin, patlıcanların üzerine ince mozzarella dilimleri koyun. Mozzarella dilimlerinin üzerine bir kat sos dökün, ardından bir kat rendelenmiş Parmesan serpin. Yiyecek bitene kadar alternatif katmanlar. Son kat rendelenmiş peynir olmalıdır.

Fırını 170-180 dereceye ısıtın, ardından patlıcan tavasını içine yerleştirin. Yaklaşık 30 dakika sonra patlıcanları fırından çıkarın, porsiyonluk tabaklara yerleştirin (dilerseniz yemeği taze otlarla süsleyebilirsiniz) ve sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun Bahri Aykut 

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dut yaprağının faydaları

Tuzlu Kremalı Cheescake

Örgülü çengel Ekmeği Tarifi