DENİZ MASÜLERİ MAKARNA TARİFİ

 

Karides ve Tarak ile Deniz Mahsüllü Makarna

İstiridyeli Linguine , ıstakoz ravioli , frutti di Mar - o kadar çok deniz mahsullü makarna türü var ki, bu tek tarife bu kadar çok harika yemeği kapsayabilecek bir isim vermek neredeyse aptalca geliyor. Ancak olay şu: Her ay "deniz mahsullü makarna" araması yapan binlerce kişi muhtemelen tam olarak ne istediklerinden emin değil. Bu sizseniz (birkaç hafta önce bendim), tereyağlı deniz tarağı, yumuşak karides, sarımsaklı şarap sosu ve patlamış domates kombinasyonunun size ve belirsiz, kararsız, tamamen geçerliliğinize değineceğini umarak bu terimi ele alıyorum. istek 

Deniz Mahsullerinin Yanında Hangi Soslar İyi Gider?

Gökyüzü sınırdır. Kırmızı bir sos, pembe ve kremsi bir şey veya çökmekte olan Alfredo benzeri bir durumla gidebilirsiniz . Üç senaryonun da hayranıyım. Burada çeri domatesler arpacık soğan ve sarımsakla sotelenir, beyaz şarapta pişirilir, ardından tereyağı ve makarna pişirme suyu ile bitirilir. Sadeliği ve parlaklığı, deniz ürünlerinin gerçekten parlamasını sağlar. 

Deniz Mahsüllü Makarnaya Peynir Koyulur mu? 

Peynir ve deniz ürünleri ile ilgili belirli bir damgalama var ve artık sona erme zamanı geldi. Balığın türüne ve içerdiği tatlara bağlı olarak, genellikle peyniri eşleştirmenin lezzetli bir yolu vardır. Benim düşüncem: Peynir ve deniz ürünlerini birleştirmek istiyorsanız, bunu gururla yapın! Ve eğer birinin bununla bir sorunu varsa, Laura Rege'nin peynirli deniz mahsullü lazanyasını denemesini sağlayın , sonra gelip konuşun. (ÇOK İYİ.) Bu özel tarif için o kadar çok doku ve tat var ki peynir gerekli değil. Bununla birlikte, bir tutam Parmesan muhtemelen lezzetli olacaktır.

Bu Tarif Nasıl Uyarlanır?

En sevdiğiniz makarna türüyle gidin . Sadece bir parça karides veya deniz tarağı büyük bir çatal dolusu uzun erişte - linguine, fettuccine veya spagetti gibi - çevirerek elde ettiğiniz dokusal kontrastın, penne gibi daha kısa bir şeyle yenilemeyeceğini bilin.  

Deniz taraklarını atlayın (pahalı olabilirler!) ve bunun yerine yarım kilo karidesle gidin . 

Deniz tarağı için doğranmış sarı soğanı değiştirin.

Şarap yerine sebze veya tavuk suyu kullanın.

Sosa biraz krema ekleyin.

Maydanoz yerine frenk soğanı.

İÇİNDEKİLER

1 poundkurutulmuş linguine makarna

1büyük arpacık

4 karanfilsarımsak

2 pintkiraz domates (yaklaşık 1 1/2 pound)

1/2 demet taze maydanoz

8 onsbüyük tarak (8 ila 9)

1 3/4 çay kaşığıkoşer tuzu, bölünmüş, artı gerektiği kadar fazlası

Taze çekilmiş karabiber

3 yemek kaşığızeytinyağı, bölünmüş

TutamKırmızı pul biber

1/2 bardaksek beyaz şarap

8 onsbüyük karides, soyulmuş ve kabuğu çıkarılmış

2 yemek kaşığıtuzsuz tereyağı


TALİMATLAR


Büyük bir tencereye tuzlu su kaynatın. 1 pound linguine ekleyin ve paketteki talimatlara göre al dente olana kadar pişirin. Bu arada, 1 büyük arpacık (yaklaşık 1/3 fincan) ve 4 diş sarımsağı ince ince doğrayın. 2 litre çeri domatesi ikiye bölün. 1/2 taze maydanozun yapraklarını 1/3 su bardağı olana kadar ince ince doğrayın.

Makarna hazır olduğunda, pişirme sıvısından 1 bardak ayırın, ardından makarnayı boşaltın.

8 ons tarakları kağıt havlularla kurulayın ve 1/4 çay kaşığı koşer tuzu ve birkaç öğütülmüş karabiber ile baharatlayın. 2 yemek kaşığı zeytinyağını yüksek kenarlı 12 inçlik bir tavada parıldayana kadar yüksek ateşte ısıtın. Deniz taraklarını tek bir tabaka halinde ekleyin ve her iki tarafı da altın-kahverengi olana ve ortası opak olana kadar her bir tarafta 2 ila 3 dakika pişirin. Sıcak tutmak için alüminyum folyo ile bir tabağa ve çadıra aktarın.

Isıyı orta seviyeye düşürün ve kalan 1 yemek kaşığı zeytinyağını ekleyin. Arpacık ekleyin ve 1 ila 2 dakika yumuşayana kadar pişirin. Domatesleri ve 1/2 çay kaşığı koşer tuzunu ekleyin ve ara sıra karıştırarak domatesler yumuşayana ve suyunu salana kadar 2 ila 3 dakika pişirin. Sarımsağı ekleyin ve kokulu olana kadar yaklaşık 1 dakika pişirin.

Isıyı orta-yüksek seviyeye yükseltin. 1/2 su bardağı kuru beyaz şarap, tutam kırmızı biber gevreği, kalan 1 çay kaşığı koşer tuzu ve birkaç öğütülmüş karabiber ekleyin ve kaynamaya bırakın. Şarap yaklaşık yarı yarıya azalana kadar yaklaşık 2 dakika pişirin. Nestle 8 ons soyulmuş, karidesleri sosun içine koyun ve pişirin, yarı yolda çevirerek, pembeleşinceye ve tamamen pişene kadar, toplamda 2 ila 4 dakika.

Makarna, maydanoz, 2 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı ve 1/4 su bardağı ayrılmış makarna suyunu ekleyin. Gerektiğinde sosu gevşetmek için daha fazla makarna suyu ekleyerek kaplayın. Tadına bakın ve gerektiği gibi daha fazla koşer tuzu ve karabiber ekleyin. Makarnayı kaselere paylaştırın ve üzerini deniz tarağı ile süsleyin.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dut yaprağının faydaları

Tuzlu Kremalı Cheescake

Örgülü çengel Ekmeği Tarifi